Verwijderalarm

Pretty Little Liars wordt verwijderd van Netflix

Geen goed nieuws voor de fans van Pretty Little Liars. Wil je het verhaal nog een keer bekijken, dan zul je snel moeten zijn. PLL gaat namelijk verwijderd worden van Netflix.

Eind april is het zover

Het hing al enige tijd in de lucht dat Pretty Little Liars niet het eeuwige leven zou hebben op Netflix. Afgelopen zomer waren er de eerste signalen, want de rechten liepen af in de Verenigde Staten. In veel andere landen waaronder Nederland bleven de zeven seizoen nog wel beschikbaar, daar komt nu verandering in. Op 23 april zal de serie namelijk verwijderd worden.

De jacht op ‘A’

In de eerste jaren van Netflix in Nederland was Pretty Little Liars één van de grote successen op de streamingdienst. Netflix had zelfs de licentie zo geregeld dat afleveringen in de dagen na de uitzending in de Verenigde Staten al te zien was op Netflix. Zo was de jacht op ‘A’ goed te volgen. De dames hadden in het verleden iets heel slechts gedaan en ze dachten dat dit diep begraven was. Toch bleek er iemand op de hoogte van hun geheim.

Pretty Little Liars nog één keer bingen?

Wil je alle seizoenen van Pretty Little Liars nog één keer kijken? Dan heb je daar dus nog een kleine maand voor. Over 29 dagen zal PLL worden verwijderd. In totaal zijn er 160 afleveringen gemaakt. Dus als je iedere dag vijf à zes episodes kijkt, dan gaat het precies lukken.

Is er de kans dat PLL toch blijft?

De afgelopen jaren is het vaker gebeurd dat een geliefde serie toch nog op Netflix bleef omdat de licentie op het laatste moment werd verlengd. Of – zoals in het geval van The Walking Dead – de serie na enige afwezigheid terugkeerde op Netflix. In dit geval lijkt de kans daar erg klein op. Dit heeft er onder andere mee te maken dat Pretty Little Liars is uitgezonden op ABC en later Freeform. Beide televisiezenders zijn eigendom van Walt Disney Television. Deze partij is naast Disney+ inmiddels ook bezig met andere streamingkanalen. Daarnaast gaat Pretty Little Liars in de Verenigde Staten over naar HBO Max.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?