Laatste nieuws over Netflix

Profielen van Netflix krijgen een makeover bij jubileum

Profielfoto Netflix veranderen

De profielfoto’s van Netflix zoals je ze hierboven ziet komen je vast bekend voor. Hiermee krijg je toegang tot je eigen account, zodat je geen last hebt van de titels waar je vader, moeder, zusje of broertje naar kijkt. Een beetje apart zijn die profielfoto’s wel en Netflix geeft ze nu een makeover.

Jubileum

In Nederland weten wij niet beter, maar er was een tijd dat er geen profielen bestonden op Netflix. Toen de streamingdienst vijf jaar geleden in Nederland werd geïntroduceerd waren die bewuste profielen net gelanceerd door Netflix. Het maakte het Netflixen nog persoonlijker, omdat de kijkvoorkeuren duidelijker werden.

Dit jubileum grijpt Netflix nu aan om de profielfoto’s een makeover te geven. Een paar jaar geleden werd het al mogelijk om een Facebookaccount toe te voegen, waarna de profielfoto van Facebook ingeladen werd, maar dat was slechts van korte duur. Die koppeling is inmiddels niet meer mogelijk. De profielfoto’s op Netflix krijgen nu wederom een verandering.

Profielfoto’s op Netflix veranderen

De profielfoto’s op Netflix kunnen veranderd worden vanaf augustus. Het zal niet mogelijk zijn om je eigen profielfoto in te stellen, zoals je bijvoorbeeld op social media doet. Er zullen meer icons toegevoegd worden, waardoor je meer keuzes krijgt. Daarnaast kun je ook kiezen uit de gezichten van bekende Netflix-figuren. Ben je bijvoorbeeld een enorme fan van Crazy Eyes uit Orange is the New Black, dan kun je haar als profielfoto instellen. Geniet je meer van Dustin Henderson uit Stranger Things? Dan kun je jouw persoonlijke account straks ook herkennen aan zijn gezicht. Met deze update geeft Netflix de mogelijkheid om jouw fandom te tonen en de verbinding met Netflix nog unieker te maken.

De update rolt de komende week uit naar alle devices waar Netflix op beschikbaar is. De nieuwe profielfoto’s zullen dus zichtbaar worden op de website, mobiele apparaten en televisies. Behalve dat Netflix de profielen meer ‘fun’ maakt, behouden ze natuurlijk ook hun waarde. Het systeem van Netflix wordt steeds beter in het herkennen van de kijkvoorkeuren en zal steeds nauwkeuriger suggesties doen welke titels bij jou passen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?