Laatste nieuws over Netflix

Queen of the South: Voor wie werd Teresa gewaarschuwd in cliffhanger seizoen 4?

Op 1 juli 2020 verraste Netflix zijn gebruikers door niet alleen seizoen 3, maar ook seizoen 4 van Queen of the South tegelijkertijd in het aanbod te zetten. Met name het laatste deel was weer smullen geblazen, en veelbelovend richting het vijfde seizoen. Want de cliffhanger was werkelijk bloedstollend, en roept veel vragen op.

Let op: dit bericht bevat spoilers over seizoenen 3 en 4.

In de cliffhanger zagen we namelijk hoe Teresa Mendosa’s oude liefde James Valdez uit het niets weer op het strijdtoneel verschijnt. Hij komt aangereden met een snelle bolide en valt met een flinke wond naar buiten, met een duidelijke boodschap voor El Patrona: “Ze komen er aan voor je.”

Rocco de la Peña

Kijkers breken hun hoofd nu over de vraag op wie James toch zal bedoelen. Er zijn meerdere opties, want in haar positie maakt Teresa logischerwijs nogal wat rivalen. Zo kan het bijvoorbeeld Rocco de la Peña (Jordi Mollà) zijn. Rocco was in seizoen 3 een bankier en witwasser die werd voorgesteld aan Teresa.

De twee onderhielden in eerste instantie een goede zakenrelatie, maar mede doordat Teresa zag hoe Rocco zijn dienstmeiden als vuil behandelde barstte uiteindelijk de bom. Teresa hielp de meiden ontkomen, wat logischerwijs tegen het zere been hikte bij Rocco. Laatstgenoemde waarschuwde Teresa dat ze ‘de volgende keer dat hij haar ziet, ze het uit zal schreeuwen’.

Rechter Lafayette

Een andere optie is de corrupte en gehate rechter Cecil Lafayette. Doordat zijn smerige zaakjes aan het licht werden gebracht is hij de macht die bij zijn hoge functie kwam kijken nu kwijt, maar ongetwijfeld zint Lafayette op nieuwe wraak nadat zijn ‘mannetje’ agent Randall mee werd getrokken in een brandende auto, door de geliquideerde Javier.

Bovendien trof Lafayette zijn eigen zoon Davis, die zichzelf van het leven had beroofd, aan. Als de (voormalige) rechter zijn verdriet om de dood van Davis omzet in woede en wraakgevoelens, staat Teresa en co nog een hoop te wachten. Het is dan ook héél goed mogelijk dat James op hem doelde met zijn waarschuwing.

El Gordo

Raul ‘El Gordo’ Rodriguez (Pepe Rapozote) was een Cubaanse dealer uit seizoen 4, die zo ongeveer de hele oostkust van Amerika in handen had. Dat viel echter deels uit elkaar nadat Teresa één van de vrachten van El Gordo stal, waarna laatstgenoemde aangaf ‘haar te zullen vermoorden als ze nog eens zoiets zou flikken’.

Uiteindelijk liep de woede bij El Gordo zo uit de hand dat er geen eens een tweede keer nodig was: hij stuurde zijn mannen op pad om Teresa te vermoorden. El Patrona wist echter te ontsnappen. Dit keer. Misschien komt El Gordo in seizoen 5 wel terug voor wraak?

Marcel Dumas

Marcel Dumas (Alimi Ballard) is een zakenman en de leider van de Creole Street Gang in New Orleans. Hij en Teresa hebben een haat-liefdesverhouding. Zo stonden ze lang lijnrecht tegenover elkaar, totdat ze in Rechter Lafayette een gezamenlijke vijand kregen; toen sloegen ze de handen toch ineen om een liquidatieplan voor de rechter in elkaar te zetten.

Althans, dat leek lang zo, totdat Marcel plots aan tafel zat met de rechter en hem toevertrouwde ‘een plan te hebben om Teresa te vermoorden’. Was dit een leugen, en onderdeel van het plan om juist de rechter koud te maken? Of staat Marcel écht niet aan de kant van Teresa?

Camila Vargas

En de laatste (maar zeker niet de minste) optie is Camila Vargas, degene die Teresa hoogstpersoonlijk in de drugshandel introduceerde. Camila zint al sinds seizoen 3 op wraak nadat Teresa haar man Epifaño vermoordde, en heeft reeds meerdere pogingen tot moord ondernomen. In seizoen 4 leek Teresa voor goed af te rekenen met Camila, door haar te verbannen en te dreigen haar dochter Isabela iets aan te doen als ze ooit terugkeert in de business. Maar Camila zou Camila niet zijn als ze het daar echt bij laat zitten. Misschien acht ze het juíst veiliger voor dochter Isabela als Teresa dood is?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?