Laatste nieuws over Netflix

Ragnar maakt mogelijk comeback in Vikings: Valhalla

Vikings: Valhalla is een vervolg op Vikings, maar het is zéker niet uitgesloten dat het personage Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel) terugkeert in de aankomende Netflix-serie. Volgens de website Screenrant zou de Viking-veroveraar best eens een grote rol kunnen gaan spelen…

Nieuwe conflicten

De gebeurtenissen in Vikings: Valhalla vinden ongeveer honderd jaar na die in Vikings plaats. De woeste Scandinaviërs hebben Engeland bijna helemaal in handen, maar dat betekent zeker niet dat ze een luizenleventje leiden. Onderling dreigen er namelijk de nodige conflicten, bijvoorbeeld tussen de Vikingen die zich tot het christendom hebben bekeerd en degenen die nog altijd idolaat zijn van de oude goden, Odin en co.

Komt Ragnar terug?

De originele series volgde aanvankelijk de avonturen van Ragnar Lothbrok, een legendarische Viking die anno 2021 nog steeds voer is voor discussie tussen historici. Aanvankelijk lag de focus vooral op dit personage, maar langzaam maar zeker vond er een schifting plaats naar zijn zoons, zoals Björn Ironside (Alexander Ludwig) en Ivar the Boneless (Alex Høgh Andersen). Aan het einde van seizoen 4 kwam het verhaal van Ragnar ten einde, toen hij in een slangenkuil gedropt werd en overleed. Maar in de daaropvolgende seizoenen liet hij hier en daar nog zijn gezicht zien in flashbacks.

Volgens het Amerikaanse medium Screenrant is het allesbehalve uitgesloten dat Vikings: Valhalla dezelfde behandeling krijgt. Ragnar is immers het bekendste én populairste personage uit Vikings, dus het zou dom zijn als Netflix hem helemaal links laat liggen. Wel staat natuurlijk buiten kijf dat hij nog steeds morsdood is, dat is hij en dat blijft hij. Maar hij kan vast en zeker een verrassingsbezoekje brengen aan de show.

Hoop nieuwe karakters

Vikings: Valhalla introduceert een hele nieuwe set karakters, zoals bijvoorbeeld: Freydís Eiríksdóttir (Frida Gustavsson), Harald Hardrada (Leo Suter) en William de Veroveraar, de eerste Normandische koning van Engeland. Ook de IJslandse ontdekkingsreiziger Leif Eriksson (Sam Corlett) speelt een belangrijke rol.

Vikings-bedenker Michael Hirst is verbonden aan het project, maar Jeb Stuart ‘leidt de dans’ als showrunner. Hirst gaf een tijdje geleden aan blij te zijn dat zijn project verdergaat: “En met mij de miljoenen fans van de serie. Daarbij is Jeb Stuart een fantastische schrijver, hij zal nieuwe verhaallijnen en visies van de historie samenbrengen.” Daarbij gaf de geestelijk vader van Vikings aan dat we ‘hartverscheurende en niet te stoppen actie’ mogen verwachten.

Vikings: Valhalla op Netflix

De nieuwe serie gaat in 2022 in première op Netflix, zo weten we al. Ook is bekend dat Vikings: Valhalla minimaal drie seizoenen krijgt, er wordt dus flink op ingezet. Het script van de eerste twee seizoenen staat zelfs al op papier!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?