Bridgerton Laatste nieuws over Netflix

Grote shock: Simon Basset niet in Bridgerton seizoen 2

Slecht nieuws voor de fans van Brigerton. Regé-Jean Page, voor fans van de Netflix-serie beter bekend als Simon Basset of the Duke of Hastings, keert namelijk niet terug voor het tweede seizoen van de serie. Dat werd bekendgemaakt door middel van een Tweet waarin een stuk van Lady Whistledown werd gebruikt.

Simon Basset

In het artikel van Lady Whistledown valt te lezen: “Beste lezers, terwijl alle ogen zijn gericht op Lord Anthony Bridgertons zoektocht naar een burggravin, nemen we afscheid van Regé-Jean Page, die zo triomfantelijk de hertog van Hastings speelde. We zullen Simons aanwezigheid op het scherm missen, maar hij zal altijd deel uitmaken van de Bridgerton-familie. Daphne zal een toegewijde vrouw en zus blijven en haar broer helpen in het komende seizoen en wat het te bieden heeft – meer intriges en romantiek dan mijn lezers kunnen verdragen.” Op die manier wordt afscheid genomen van Simon. Eerder werd al duidelijk dat we in seizoen 2 het avontuur van Anthony Bridgerton zouden volgen.

Geen verrassing

Voor de lezers van de boeken waar Bridgerton op gebaseerd is, komt het ontbreken van Simon waarschijnlijk niet als een heel grote verrassing. De verhaallijn van de hertog van Hastings speelt zich tenslotte vooral af in het eerste boek The Duke and I. In een exclusief gesprek met Variety gaf Page zelfs aan dat hij van tevoren al wist dat het ging om een contract voor korte termijn. Dat is ook hetgeen wat hem aantrok tot de rol.

“Het is een inspanning voor één seizoen. Het zal een begin, midden en einde hebben – geef ons een jaar”, werd Page toentertijd verteld. “Ik dacht: ‘Dat is interessant’. Want toen voelde het als een limited serie. Ik mag meedoen, ik mag mijn steentje bijdragen en dan gaat de Bridgerton-familie verder.”

Bridgerton seizoen 2 op Netflix

Ondertussen is het wachten op het tweede seizoen van Bridgerton in volle gang. Seizoen 2 werd op 21 januari 2021 besteld en toen werd meteen duidelijk dat het zou draaien om de oudste broer van Daphne. Daarmee volgt de serie het ritme van de boekenreeks van Julia Quinn. Een releasedatum voor seizoen 2 is nog niet bekend.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als Bridgerton seizoen 2 op Netflix staat? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?