Laatste nieuws over Netflix

Rick and Morty keert deze zomer terug voor seizoen 5

Het langverwachte vijfde seizoen van Rick and Morty is vanaf deze zomer eindelijk te zien. De geliefde animatie komedieserie is toe aan de vijfde campagne en zal in de Verenigde Staten starten op zondag 20 juni.

Wanneer komt Rick and Morty dan op Netflix?

De grote vraag vervolgens is wanneer Rick and Morty te zien zal zijn op Netflix. Dat is door de situatie rondom het vierde seizoen namelijk iets lastiger in te schatten. Eerdere seizoenen liepen op Netflix namelijk tegelijk met de uitzendingen in de Verenigde Staten. Een dag na de episode op Adult Swim in Amerika was deze te zien op Netflix. De eerste helft van het vierde seizoen verscheen echter pas toen deze helemaal was uitgezonden in Amerika. Vervolgens kwam seizoen 4B wél wekelijks. Op dit moment is het dus afwachten welke variant er qua licentie is afgestemd voor seizoen 5.

Zeventig afleveringen bijbesteld

Rick and Morty is een doorslaand succes. In 2018 werden er na drie seizoenen nog eens zeventig (!) afleveringen besteld. In 2019 en 2020 werden er daarvan tien uitgezonden in het vierde seizoen. Ook het vijfde seizoen zal bestaan uit tien afleveringen, waarna er dus nog zeker vijf seizoenen zullen volgen. Ondertussen zijn dezelfde makers ook druk met een soortgelijke serie: Solar Opposites. Hiervan zijn ook al twee seizoenen verschenen. De trailer van Rick and Morty seizoen 5 is alvast gelanceerd.

Trailer Rick and Morty seizoen 5

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?