Laatste nieuws over Netflix

Schokkende cliffhanger Outer Banks belooft spectaculair derde seizoen

Het tweede seizoen van Outer Banks is opnieuw ontzettend spannend en de liefhebbers van de razend spannende avonturenserie bleven achter met een grote cliffhanger. Hoe en waarom? Wat vinden de acteurs er zelf van en hoe gaat dit verder in seizoen 3 van Outer Banks? We zochten het uit

Let op: dit bericht bevat spoilers over Outer Banks seizoen 2

Gevecht op zee

In het slot van seizoen 2 waren de Pogues, ofwel de Aasvissen, weer allemaal bij elkaar, nadat John B en Sarah terug waren gekeerd vanuit Nassau (Bahama’s). Ze naderden het einde van hun zoektocht naar de gouden Cross of Santo Domingo, afkomstig uit het gezonken schip The Royal Merchant. Die was op dat moment echter in handen van Rafe Cameron en zijn vader Ward, die toch níét op de ontplofte boot bleek te zijn, en dus nog springlevend was.

Richting de ultieme ontknoping poogde de vriendengroep eenmaal op een vrachtschip het kruis – en het goud – te heroveren. Deze behoort immers tot de voorfamilie van Pope; tot voormalig ‘slavenheld’ Denmark Tanny in het bijzonder. Helaas lukte dat niet. De Pogues wisten nog wel ter nauwer nood allemaal levend van het vrachtschip af te komen, maar eindigen zonder kruis op een onbewoond eiland.

Enorme plottwist

Dat was echter nog niet eens de échte cliffhanger. Dat was namelijk het moment dat we plots iemand in beeld zagen verschijnen die we – behoudens enkele flashbacks – nog geen één keer in de serie hebben gezien: John B Routledge, de vader van John B van wie iedereen dacht dat hij al overleden was. Vermoord door Ward Cameron. Maar niets bleek dus minder waar. John B senior gaat nu, samen met Carla Limbrey, zijn zoon en de vriendengroep helpen met het heroveren van het kruis van Santo Domingo.

Outer Banks seizoen 3

En daarmee werd gelijk een ideaal opstapje richting seizoen 3 gemaakt. Want dat die er gaat komen staat als een paal boven water, zei maker Jonas Pate al eens: “We hebben altijd al nagedacht en gekeken naar een potentieel vijfde seizoen, maar zeer zeker naar een vierde seizoen. We hopen dat we alle verhalen die klaarliggen nog mogen gaan uitwerken.” En die hoop leeft ook bij de acteurs. Zo zei Chase Stokes (John B) dat hij ‘nog wel een paar seizoenen door wil’, en daar sloot Rudy Pankow (JJ) zich bij aan.

Nieuwe romance?

Voor JJ lijkt overigens een nog grotere rol weggelegd in seizoen 3, want vlak voor de cliffhanger in seizoen 2 leek er iets op te bloeien tussen hem en Kiara. De makers benadrukken dat ze ‘de verhaallijn Pope-Kiara niet los willen laten’, maar gaan zich ook zeker verder oriënteren op een romance tussen JJ en Kie. Alleen al omdat veel fans van Outer Banks al hebben aangegeven dat wel te zien zitten. Nog meer dan tussen Pope en Kie, dus. “Het is een interessant idee dat we open hebben gelaten voor seizoen 3”, zegt maker Jonas Pate.

Nieuwe bondgenoten

Al blijft de spil in het verhaal natuurlijk de jacht op het goud en het kruis van Santo Domingo. En die jacht wordt steeds heviger, want er blijven maar deelnemers bij komen. Op basis van de hierboven benoemde cliffhanger kunnen we vaststellen dat John B senior zijn zoon en de groep gaat bijstaan. En dat doet hij aan de zijde van Carla Limbrey, die daarmee van rivaal nu over lijkt te stappen naar de kant van de Aasvissen. Het moge dus duidelijk zijn dat alle recepten aanwezig zijn voor een spectaculair derde seizoen van Outer Banks!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?