Trailers

Schokkende doping-docu verschijnt in augustus op Netflix

Netflix heeft de trailer van Icarus gepresenteerd. Deze documentaire verschijnt begin augustus exclusief bij de streamingdienst en gaat over het gebruik van middelen om sportprestaties te verbeteren.

Winnaar Sundance Filmfestival

Afgelopen winter viel Icarus in de prijzen tijdens het Sundance Filmfestival. De documentaire van Bryan Fogel maakte veel indruk tijdens het filmfestival en dus waren er ook meerdere partijen geïnteresseerd in de licentie van de film. Netflix won uiteindelijk.

Icarus op Netflix

Voor Icarus moest Netflix wel flink in de buidel tasten. Om andere partijen als Amazon, Magnolia en Sony Pictures af te troeven telde Netflix naar verluidt zo’n vijf miljoen Amerikaanse dollars neer voor Icarus. Er zou niet eerder zoveel geld betaald zijn voor een non-fictie film. Dat er veel belangstelling voor Icarus was, is niet vreemd. De documentaire gaat over het Russische dopingschandaal dat nog altijd zeer actueel is.

Icarus is geregisseerd door Fogel, maar zelf speelt hij ook een rol in de docu. Zelf is Fogel namelijk een wielrenner op amateurniveau. Hij besluit doping te gebruiken om te onderzoeken wat de invloed van de dope op zijn prestaties is. Voor dit onderzoek werkte hij samen met de Russische wetenschapper Grigory Rodchenkov. Via Rodchenkov werd het voor Fogel mogelijk om meer te weten te komen over het Olympische dopingprogramma van Rusland, gesponsord door de staat. Dat het een zeer gevaarlijke wereld is om je in te begeven, daar komt Fogel ook achter, zo is in onderstaande trailer van Icarus al te zien. Icarus verschijnt op 4 augustus op Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?