Laatste nieuws over Netflix

Scoren Netflix en Marvel ook met Jessica Jones?

jessica jones

Jessica Jones wordt de tweede serie die Netflix in samenwerking met Marvel uitbrengt. Na het daverende succes van Daredevil zijn de verwachtingen rondom Jessica Jones dan ook hooggespannen en kijken we reikhalzend uit naar de lancering van deze serie, eind 2015. Wat weten we al over Jessica Jones?

Natuurlijk is de serie Jessica Jones gebaseerd op het gelijknamige stripfiguur, gecreëerd door Marvel. Jessica Jones was begin deze eeuw voor het eerst te zien in Alias #1. Jessica Jones is een voormalige superheldin en getrouwd met Luke Cage. Samen hebben ze een dochtertje en Cage zal ook een rol krijgen in de serie Jessica Jones. Net als Daredevil heeft Jessica superkrachten ze betrokken raakte bij een auto-ongeluk. Ze is supersterk, gelimiteerd onkwetsbaar en kan vliegen, al krijgt ze dit nooit helemaal onder de knie. In de serie is Jessica Jones superheldin af en probeert ze als detective andere mensen met superkrachten op te sporen.

Welke acteurs spelen in Jessica Jones?

De cast voor Jessica Jones is inmiddels al nagenoeg volledig bekend gemaakt. De hoofdrol, die van Jessica Jones, wordt gespeeld door Krysten Ritter. Ritter had bijvoorbeeld ook een kleine rol in de hitserie Breaking Bad, als vriendin van Jessie Pinkman. De schurk in Jessica Jones is Dr. Zebediah Killgrave en zal gespeeld worden door David Tennant, bekend van Doctor Who. De eerder genoemde Luke Cage wordt gespeeld door Mike Colter (Salt). De serie is geschreven en geproduceerd door Melissa Rosenberg. Zij was ook nauw betrokken bij de productie van Twilight Saga. Er zullen dertien afleveringen van Jessica Jones verschijnen, maar het is nog niet bekend wanneer deze serie gelanceerd wordt op Netflix. Het is ook goed mogelijk dat de releasedatum wordt uitgesteld naar 2016, zodat Netflix en Marvel ieder jaar een superheldenserie kunnen lanceren.

Eerste beelden van Jessica Jones

Het is dus nog onduidelijk wanneer het lange wachten op Jessica Jones er op zit. De opnames zijn in ieder geval in volle gang en er zijn inmiddels ook foto’s naar buiten gekomen van deze opnames. Het betreffen niet officiële foto’s, maar zijn gemaakt door personen die in het geheim foto’s van de set hebben gemaakt.

Meer Marvel-series op Netflix

Na Daredevil en Jessica Jones zullen er nog meer series van Marvel exclusief op Netflix verschijnen. Netflix en Marvel hebben enige tijd een deal gesloten, met daarin de afspraak dat ze vier series zullen maken. Naast Daredevil en Jessica Jones zullen er series geproduceerd worden over Luke Cage en Iron Fist. Over laatstgenoemde superheld zouden er wat problemen zijn tussen Netflix en Marvel, omdat de partijen het niet eens zijn over de invulling van deze serie. Uiteindelijk zal er uit deze vier series een mini-serie voortvloeien, waarin de vier superhelden een grote rol spelen. Deze serie heeft The Defenders als titel meegekregen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?