Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspirate: Brooklyn Nine-Nine

Brooklyn Nine Nine Netflix

Absurde humor, soms misschien een tikkeltje flauw. Maar vooral heel origineel en op de werkvloer herkenbaar. In Brooklyn Nine-Nine volg je het politieteam in Brooklyn, met Andy Samberg in de hoofdrol. De beste agent van het team. Hij heeft alleen één probleem, hij gedraagt zich het liefst als een tiener.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Lees ook: Serie Tips overzicht

Brooklyn Nine-Nine

De meeste series over de politie hebben uiteraard een erg serieus karakter. Het oplossen van een moord, onrust voorkomen in wijken en jagen op de criminelen. Dat alles wordt ook wel geprobeerd in Brooklyn Nine-Nine, maar het is verre van de hoofdmoot. Het gaat namelijk echt om het politieteam, met in de hoofdrol Jake Peralta (gespeeld door Samberg).

Samberg speelde de afgelopen tien jaar al wel in een aantal films, hij was voornamelijk een lid van Saterday Night Live. Sinds zijn rol in Brooklyn Nine-Nine is daar wel verandering in gekomen. Voor zijn rol won hij in 2014 een Golden Globe als beste acteur in een komedieserie en een jaar later was Sandberg de presentator van de Emmy Awards.

Liever niet aan de regeltjes houden

En dat allemaal doordat hij zich als een losgeslagen puber mocht uitleven op het politiebureau. De serie begint als er een nieuwe commissaris (Raymond Holt) wordt aangesteld voor het team. Een man met het verleden, want Holt is openlijk uit de kast gekomen. Zijn komst houdt in dat Peralta zich opeens aan regeltjes moet houden en dat is nou exact waar hij niet goed in is. Toch doet de commissaris zijn best om hem binnenboord te houden, want Peralta weet ondanks zijn rare fratsen wel de beste resultaten te boeken.

Amy Santiago is het strebertje van de groep, terwijl Rosa Diaz juist de harde tante is. Charlez Boyle is het nerveuze en hardwerkende type, die een oogje heeft op Rosa. Hij komt er alleen geen moment doorheen. De sitcom heeft inmiddels twee Golden Globes gewonnen en een Emmy Award. Voorlopig zal er dan ook nog geen einde komen aan de serie, de eerste twee seizoenen van Brooklyn Nine-Nine staan al op Netflix. Het derde seizoen is net afgerond in de Verenigde Staten.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?