Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: Arne Dahl

Arne Dahl

Stel een team van specialisten samen om de moeilijkste misdaadzaken op te lossen. Het is een patroon dat we vaker terugzien in series. De Zweed Arne Dahl, pseudoniem van Jan Arnald, schreef al boeken over een dergelijk team: A-team. De verfilming is te zien op Netflix. Arne Dahl.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Arne Dahl

Zes topinspecteurs met elk een eigen specialisatie worden bij elkaar gebracht door Jenny Hulton in de strijd tegen de internationale misdaad. Met Zweden als basis lossen ze zaken op door heel Europa en de Verenigde Staten. Denk daarbij aan mensenhandel, moorden op zwaargewichten op de financiële sector, een seriemoordenaar uit de Verenigde Staten die zich in Zweden schuil houdt, een undercovermoord, spionage in de farmaceutische industrie en sporen die teruggrijpen tot de Tweede Wereldoorlog.

Arne Dahl beperkt zich echter niet alleen tot het oplossen van de zaken. De zes specialisten komen steeds meer onder het vergrootglas te liggen. Naast het dagvullende werk dat ze verrichten proberen ze ook nog een sociaal leven op te bouwen, of juist relaties of gezinnen te redden. In bijna alle gevallen blijkt dat zowat onmogelijk. Op Netflix kun je de tien afleveringen van het eerste seizoen zien, waarin vijf boeken zijn verfilmd. Inmiddels is in Zweden afgelopen zomer ook het tweede seizoen uitgekomen met opnieuw vijf verhalen. In totaal schreef Arne Dahl tien boeken over het A-Team, welke dus allemaal verfilmd zijn. Aangezien hij inmiddels aan een nieuwe serie boeken bezig is, is het de vraag of er dus nog een verder vervolg zal komen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?