Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: Bates Motel

Bates Motel Netflix

De moord onder de douche. Het enige dat je ziet is een wit douchegordijn, een schaduw met een mes, een gillende vrouw en bloedspatten. Deze scene uit Psycho van Alfred Hitchcock is misschien wel één van de meest bekende filmscenes ooit. Maar wat ging er aan Psycho vooraf? Dat weten we nu dankzij Bates Motel.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Bates Motel

Om je geheugen nog maar even op te frissen is dit de legendarische scene uit Psycho. De film van Hitchcock, gebaseerd op het boek van Robert Bloch, dateert uit 1960. Nog altijd is Psycho angstaanjagend om te kijken! En niemand zal het ook snel vergeten, dat bleek wel nadat de film was verschenen. Met name de douchescene is veelvuldig aangehaald in andere films.

In Psycho draait het om Marion Crane. Ze steelt geld van haar baas en vlucht. Om bij te komen overnacht ze in een afgelegen motel. Eigenaar Norman Bates nodigt haar uit voor een diner, maar zijn moeder weigert dat. Vervolgens wordt Marion vermoord in de douche, Norman vermoedt dat dit zijn moeder is geweest.

Maar wat is de geschiedenis van de familie Bates? Dat wordt ons duidelijk in de prequel-serie van Psycho: Bates Motel. Het begint met de verhuizing van Norma en Norman, nadat vader Bates onder vreemde omstandigheden dood wordt gevonden. Ze verkassen naar Oregon en gaan een motel runnen. Een nieuw leven begint, maar al heel snel zal de eerste moord worden gepleegd. Waarbij moeder en dochter steeds closer met elkaar worden. Op Netflix kun je inmiddels de eerste twee seizoenen zien (bekijk ze hier), het derde seizoen is dit jaar in de Verenigde Staten uitgezonden en het is al zeker dat er ook een vierde en vijfde seizoen zal komen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?