Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: Blue Mountain State

Blue Mountain State Netflix
Soms is het lekker om ook eens een serie te kijken op Netflix waarbij je niet volledig geconcentreerd hoeft te zijn. Blue Mountain State is zo’n serie waarbij je onderuit gezakt op de bank aflevering na aflevering weg kunt kijken. Het is een serie die qua humor met gemak in het rijtje American Pie, Road Trip, National Lampoon en Van Wilder past.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Blue Mountain State

Blue Mountain State draait om het collegeleven van een groep studenten. Alex heeft een sportbeurs en profiteert hier optimaal van. Als reserve quarterback van de football-ploeg heeft hij het uitstekend voor elkaar. Hij moet de studentes van zich af slaan, kan zoveel feestjes bezoeken en organiseren als hij wil en huiswerk wordt voor hem gedaan door de nerds. Hij woont op de campus samen met zijn beste vriend Sammy. Sammy is ongeveer het tegenovergestelde van Alex. Hij is een beetje nerdy en de meiden zien hem nauwelijks staan. Toch accepteren de vrienden elkaar hoe ze zijn en zorgen ze iedere keer weer voor chaos.

Iedere aflevering staat er een nieuw probleem centraal in Blue Mountain State. Zo is het gebruik van drugs volstrekt normaal op de campus, maar als er wordt aangekondigd dat er een dopingcontrole aan zit te komen is het hele team van coach Martin Daniels in rep en roer. Captain Kevin ‘That’ Castle eist dat zijn spelers drie dagen nuchter blijven, om de test te doorstaan. Uiteraard lukt het geen enkele speler en dus komt de aanvoerder met de meest bizarre oplossingen om te voorkomen dat ze uit de ploeg van Blue Mountain State University gezet worden.

Ieder seizoen een nieuw insteek

Er zijn drie seizoenen van Blue Mountain State gemaakt en deze zijn allemaal te zien op Netflix. Ieder seizoen wordt er één nieuw personage geïntroduceerd. Deze speelt een centrale rol in het seizoen. In seizoen één is dat Craig Shilo, de running back van The Goats. Hij wil het schoppen tot prof, maar zijn ploeggenoten hebben een totaal andere ambitie. In seizoen 2 komt de bloedmooie zus van kneus Sammy ten tonele en zij zorgt voor de nodige ophef op de campus. In het derde seizoen speelt de ex-vrouw van de coach van Blue Mountain State een grotere rol. Ondanks dat ze niet meer de leeftijd van een student heeft kan niemand de ogen van haar af houden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?