Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: Boss

Boss Netflix
Voor wie niet uitgekeken raakt op House of Cards is de serie Boss zeker een aanrader. Ook in het geval van Boss is het de makers gelukt om van het stoffige politieke imago een boeiende serie te ontwikkelen. Natuurlijk wordt een flinke schep bovenop gedaan om een interessant verhaal neer te zetten, maar dat is voor de kijker alleen maar goed nieuws.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Boss

Er zijn twee seizoenen gemaakt van de serie Boss. Nadat de stekker uit het project was getrokken was er nog even sprake van de komst van een film, om het verhaal volledig af te sluiten. Het tweede seizoen is namelijk geen gesloten einde. Farhad Safinia, bedenker van Boss, zag dit echter niet zitten. In Boss zien we een aantal bekende gezichten, waarvan die van de hoofdrolspeler het meest bekend is. Kelsey Grammer speelt de rol van de persoon waar het allemaal om draait, Tom Kane. Grammer kennen we natuurlijk ook als dr. Frasier Crane uit Cheers en Frasier.

In Boss speelt Grammer nogal een andere rol. Als Tom Kane is hij de burgemeester van Chicago, één van de grootste en belangrijkste steden van de Verenigde Staten. De serie begint op het moment dat de burgemeester op een geheime locatie van zijn arts hoort dat het goed mis is met hem. En dat terwijl de belangrijke gouvernementsverkiezingen voor de deur staan. Kane heeft snode plannen voor deze verkiezingen en zet zijn plannen door, ongeacht zijn ernstige ziekte. Die ziekte zorgt er overigens voor dat hij niet altijd meer even scherp is en dat zorgt zo nu en dan voor vreemde situaties.

Het brengt Kane in een lastig parket en omdat hij zo min mogelijk mensen in zijn ellende wenst te betrekken is het voor velen onverklaarbaar wat er aan de hand is met de burgemeester van Chicago. Het komt de positie van Kane alles behalve ten goede. Hoe brengt Kane het er van af tijdens de verkiezingen en, misschien wel belangrijker, hoe vergaat het hem ná de verkiezingen?

De ziekte van Kane drukt dus meer een meer een stempel op zijn leven, terwijl hij daar zeker niet op zit te wachten. Hij wil dit met niemand delen en eigenlijk hoeft dat ook niet. De privésituatie van de burgemeester is nogal vreemd. Hoewel zijn vrouw Meredith ook een belangrijke publieke functie heeft is er van enige liefde tussen de twee geen sprake meer. En dan is er ook nog zijn drugsverslaafde dochter Emma. Zij is niet goed voor het imago van Kane en dus is er nauwelijks contact.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?