Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: Broadchurch

Broadchurch seizoen 2 Netflix

De moord op een elfjarige jongen komt keihard binnen in een kleine gemeenschap aan de Britse kust bij Dorset. Iedereen wordt verdacht, tot agenten aan toe en het leed is nauwelijks te overzien voor de familie. Een agent van buitenaf moet alles in goede banen zien te leiden, maar kan hij dat wel? Al deze ingrediënten maakt van Broadchurch een topserie.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Lees ook: Serie Tips overzicht

Broadchurch

Aan de kust van Dorset wordt in het eerste seizoen de elfjarige Danny Latimer dood gevonden. De politie met onder meer David Tennant in de hoofdrol gaat op zoek naar de dader. Tennant speelt Alec Hardy, een inspecteur die net is overgeplaatst naar het normaal zo rustige kunstplaatsje. Ellie Miller is dan ook woedend dat ze een buitenstaander boven zich krijgt, zeker bij zo’n moeilijke zaak. In het kleine dorp kent Ellie de ouders van Danny maar al te goed. Sterker nog, haar zoon Tom was één van de beste vrienden van Danny… tenminste dat denkt Ellie.

Behalve dat de zaak wordt behandeld, krijgen we vooral een inkijkje in de vreselijke leegte bij de familie Latimer. Beth en Mark groeien steeds meer uit elkaar, want ze kunnen hun verdriet amper kwijt. Ondertussen merken ze dat ze geheimen voor elkaar hebben én kunnen ze elkaar eigenlijk wel vertrouwen. Want zijn ze wel echt onschuldig? Aan het einde van het eerste seizoen lijkt de zaak te zijn opgelost, maar dat kan nog wel eens schijn zijn.

In het tweede seizoen komt de zaak namelijk voor de rechter en wordt het hele dorp opnieuw tot op het bot verdeeld. Langzaam maar zeker gaan we ook steeds meer te weten komen over Hardy. Want waarom is Hardy naar het kleine dorpje verkast? Wat voor groot geheim draagt hij mee uit zijn verleden en hoe kan hij daarmee afrekenen? In het tweede seizoen zal Hardy zijn demonen gaan aanvallen, al gaat hij daar bijna aan onderdoor. Op dit moment zijn er twee seizoenen van Broadchurch, die beide te zien zijn op Netflix. Aan het derde seizoen wordt door ITV gewerkt, deze wordt in 2017 verwacht.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?