Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: Crossing Lines

Crossing Lines Netflix

Boeven houden in het vrije Europa natuurlijk geen rekening met een grens. Sterker nog, in een ander land zijn ze vaak onbekenden en kunnen daardoor hetzelfde trucje uithalen. Het International Criminal Court (ICC) richt daarvoor onder leiding van Louis Daniel een speciaal team op. In Crossing Lines volgen we het heldhaftige werk van de agenten met allemaal een speciale eigenschap.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Crossing Lines

Ondanks dat het gehele team wordt gevolgd draait Crossing Lines in eerste instantie vooral om Carl Hickman. De Amerikaan is werkend voor de NYPD in zijn hand geschoten. Hickman leeft op zware pijnbestrijders en jaagt geesten achterna. Het heeft hem in Nederland op een kermis gebracht. Wonend in een caravan zoekt hij de man die hem het leven zuur heeft gemaakt. Op een dag staat Louis Daniel voor zijn deur. De Fransman is zijn superteam aan het vormen en krijgt Hickman zover om zich er bij aan te sluiten.

Het team bestaat uit veel verschillende nationaliteiten met allemaal een speciale eigenschap. De meest opvallende daarbij is de Duitser Sebastian Berger. Hij is een technisch genie en heeft speciale apparaten gebouwd. Zo kan hij een crimescene zo filmen dat ze op de thuisbasis in een 3D weergave alles kunnen bekijken. Dit en meerdere slimmigheden zorgt ervoor dat het team zeer lastige zaken weet op te lossen. Soms gaat dat wel eens iets te makkelijk, net zoals de agenten zich uit soms onmogelijke situaties weten te redden.

Luchtige serie met rafelig randje

Dat maakt Crossing Lines ook wel leuk om naar te kijken. Het is namelijk een vrij luchtige serie, die je bent kunt vergelijken met een Crime Scene Investigation. Daar staat wel tegenover dat er een rafelig randje aan Crossing Lines zit. Sommige leden van het team zullen gaandeweg de serie komen te overlijden. Daarnaast leren we steeds meer over alle leden. Heeft Hickman een moeilijk verleden, waarvan we steeds meer te weten komen, dat geldt ook voor eigenlijk ieder ander lid van het team. Zo is de zoon van Louis Daniel vermoord. Momenteel wordt het derde seizoen van Crossing Lines op televisie uitgezonden. Het eerste seizoen staat al op Netflix en half december komt ook het tweede seizoen online.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?