Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: Deadwood

Deadwood Netflix
South Dakota, aan het einde van de negentiende eeuw. Een dorp, dat doorspekt is met corruptie en criminaliteit, wordt geregeerd door goudzoekers. Nu wonen er nog maar ruim duizend mensen in Deadwood, in 1870 was dat wel anders. De goudkoorts zorgde voor een gigantische strijd, wat een fraaie serie opleverde met dezelfde naam: Deadwood.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Lees ook: Serie Tips overzicht

Deadwood

Vlak na de Amerikaanse burgeroorlog mag het dan ‘rustig’ zijn in de Verenigde Staten, zo niet in Deadwood. De strijd in het stadje is nog nooit zo hevig geweest, want de goudkoorts doet heel rare dingen met mensen. Van een slapend dorpje in het Wilde Westen groeit Deadwood steeds meer uit tot een stad. En dat met alle gevolgen van dien.

Want de originele inwoners doen er alles aan om de baas te blijven over hun land. Vanaf dat moment is het wachten op het terugslaan van nieuwkomers. Deadwood is deels gebaseerd op bestaande historische gebeurtenissen en personen. In de serie zijn vooral de keiharde gebeurtenissen niet ongemoeid gelaten. Vechtpartijen, corruptie, zelfs moordaanslagen en een eeuwige strijd om goud. Met name het grove taalgebruik in de serie zorgde voor een grote schare fans. Met 28 nominaties en uiteindelijk acht gewonnen Emmy Awards werd de serie ook goed bekroond.

Drie seizoenen draaide de serie en eigenlijk was het verhaal helemaal nog niet afgerond. Toch besloot HBO om de serie te stoppen. Het leverde Deadwood plaats acht op in de lijst met ‘te vroeg gestopte series’. Voordeel nu is dat we dus wel de volledige serie kunnen bingewatchen. En ben je door de drie seizoenen heen? Dan is er goed nieuws! Begin dit kalenderjaar is er namelijk aangekondigd dat er na tien jaar toch een vervolg zal gaan komen op Deadwood. Schrijver en bedenker David Milch heeft een scenario klaar liggen en inmiddels staat vast dat er een vervolg gemaakt zal worden. De grote vraag is alleen nog: wordt dit een film of een mini-serie.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?