Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: Dead Like Me

Death Like Me Netflix

Komedie kun je eigenlijk nog onderverdelen in heel wat categorieën. Dead Like Me valt in dat geval onder het kopje ‘zwartgallen’ en super cynisch. De intro van Dead Like Me laat dit al zien. We leren namelijk dat de dood oorspronkelijk niet bestond, het zat verstopt in een pot. Deze werd bewaakt door een pad, maar een kikker wilde de pot een keer aanraken. Na veel aandringen ging de pad akkoord, toen bleek de kikker een klojo te zijn. Hij ging jongleren met de pot, tot deze kapot viel. En zo liet hij de dood vrij. Vanaf dat moment moest ieder levend wezen uiteindelijk sterven. Bedankt kikker!

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Lees ook: Serie Tips overzicht

Dead Like Me

De achttienjarige George Lass is een verveelde tiener. Ze weet niet wat ze met haar leven moet en drijft haar ouders tot waanzin. Uiteindelijk krijgt ze een baantje, maar dat zal maar een halve dag duren. Tijdens haar lunchpauze zal er een wc-bril van een Russische spaceshuttle met ruim driehonderd kilometer per uur op haar hoofd landen. Einde oefening voor George, maar niets is minder waar. Haar ‘leven’ begint eigenlijk pas.

Ze wordt opgewacht door twee andere ‘levende doden’, namelijk Rube (die wij inmiddels beter kennen als Saul uit Homeland) en Betty. George komt eerst in de vaste fases na de dood: ontkenning, woede, onderhandeling en depressie. Vervolgens wordt ze meegenomen naar haar eigen autopsie en begrafenis. George krijgt langzaam maar zeker de kneepjes van het vak te leren, want ook zij moet verder als levende dode. Dat houdt in dat ze zielen moet ophalen voor ze overlijden, van mensen die dood gaan door ‘externe gebeurtenissen’. Zoals moord, zelfmoord en de meest bizarre ongelukken.

Het klinkt als een wrede dramaserie. Alles is echter op zo’n cynische manier belicht dat het een pure parodie is geworden. Terwijl je je continu zit te verbazen kijkt het dan ook leuk weg. George gaat bij de levende doden inmiddels door onder de naam ‘wc bril-meisje’. Ze komt er alleen al snel achter dat haar jonge zusje haar dood slecht heeft verwerkt… ze steelt namelijk wc brillen en hangt deze in een grote boom. George kan haar familie dan ook maar moeilijk loslaten en gaat zich steeds meer mengen bij haar oude gezin. Die weten alleen niet wie ze is, want ze heeft een totaal ander – en vooral ouder – uiterlijk gekregen. Alle twee de seizoenen van Dead Like Me staan op Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?