Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: Elementary

Elementary Netflix

Sherlock Holmes is in heel veel variaties verwerkt. Films en series zijn er verschenen van de Victoriaanse speurneus en de laatste jaren ook steeds vaker vertaald naar de huidige tijd. In Elementary verlaat Holmes zelfs zijn geliefde Baker Street en gaat aan de slag in New York.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Lees ook: Serie Tips overzicht

Elementary

De makers van Elementary hebben Sherlock Holmes meegenomen naar New York. Hij heeft in een afkickkliniek gezeten en mag weer op vrije benen staan. Daar zit wel één regel aan verbonden. Zijn vader heeft voor hem een buddy gevonden om ervoor te zorgen dat hij voorlopig ook drugsvrij zal blijven. Dit is voormalig chirurg Joan Watson, kortom dokter Watson. Sherlock heeft alleen helemaal geen tijd voor Watson, voor het eerst dus als vrouw, en drugs. Hij is in New York om moorden op te lossen.

Captain Toby Gregson werkt nu in de Verenigde Staten, maar hij heeft ook bij Scotland Yard gewerkt. Daar heeft hij Sherlock Holmes leren kennen en schakelt hem in New York in wanneer er een moord is gepleegd. Net zoals de ‘originele’ Holmes slaagt hij erin om met één blik een persoon te doorgronden en stuit op minuscule aanwijzingen, waardoor een onderzoek verder komt. Ondertussen komt Watson erachter dat ze het speuren naar de waarheid toch wel erg leuk vindt, al zijn de botsingen met Holmes er al snel.

Haar verleden en privéleven komen met een speurgenie als Holmes al snel boven tafel en dat zorgt voor problemen. Aan de andere kant brengt het de twee ook steeds dichterbij elkaar. Ben jij fan van de echte originele Sherlock Holmes, dan zal Elementary je vermoedelijk wat tegenvallen. Behalve dat de hoofdpersonages dezelfde namen hebben en Holmes dezelfde geniale eigenschappen, is er weinig meer te bespeuren van de originele verhalen. Elementary is een leuke wegkijkserie geworden, die je zou kunnen vergelijken met een mix van The Mentalist, CSI en Criminal Minds. En daardoor is Elementary absoluut het kijken waard. Op Netflix staan inmiddels drie seizoenen, het vierde seizoen draait momenteel in de Verenigde Staten.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?