Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: Fjällbacka Murders

fjallbacka-murders-netflix

Scandinavische crimeseries zijn alleen al de moeite waard vanwege de adembenemende beelden. Fjällbacka Murders is daar geen uitzondering op. In een pitoresk kustplaatsje in Zweden lijkt niets aan de hand, maar ondertussen gebeuren er de meest vreselijke dingen. Zowat per toeval is Erica Falck altijd aanwezig om zich ermee te bemoeien.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Lees ook: Serie Tips overzicht

Fjällbacka Murders

Erica Falck is schrijfster met drie kinderen. Haar man is echter wel agent, waardoor ze al snel op de hoogte is van wat er aan de hand is. Vaak is ze echter zelf betrokken bij zaken in Fjällbacka. De eerste zaak, oorlogskind, is zelfs zeer persoonlijk. Haar biologische vader staat namelijk opeens op de stoep, om nog geen dag later vermoord terug te worden gevonden.

Fjällbacka Murders is gebaseerd op de boeken van Camila Läckberg, die zelf geboren en getogen is in Fjällbacka. Daardoor weet ze exact het gevoel te raken van een klein dorp. Wat vooral opvalt in deze crimeserie is dat er terug wordt gegrepen naar het verleden. In bijna iedere aflevering komen er flitsen voorbij uit een ver verleden, maar die zijn uiteindelijk wel de oorzaak van de huidige moord.

Familievetes of een vergelijkbare gebeurtenis een kleine eeuw geleden. Het zorgt ervoor dat het dorp op zijn kop wordt gezet. Waar Patrik, de man van Erika, zich met het politieteam in de zaken vast bijt, bewandelt Erika haar eigen pad. En daardoor weet ze regelmatig de zaken op te lossen, al levert dat haar wel zeer gevaarlijke situaties op. Het seizoen van Fjällbacka Murders bestaat uit zes afleveringen van telkens anderhalf uur.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?