Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: Hinterland

Hinterland Netflix

Veel ruwer dan Hinterland zijn de Britse detectives eigenlijk niet te vinden. En ruw dan niet zo zeer in de moorden die gepleegd worden, de hele setting zorgt voor kippenvel. In een grauwe en griezelige kustplaats in Wales zoekt Tom Mathias rust, maar hij stuit vooral op grote zaken.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Hinterland

De rijke Britse historie wat betreft detectives is eindeloos. Denk alleen al aan de creaties van Agatha Cristie (Poirot, Miss Marple), Sherlock Holmes, de klassieke en alcoholistische Inspector Morse en de grauwe Frost. De laatste jaren staat Midsomer Murders met stip op één, een echte whodunit met bijna een komische insteek. De moorden kunnen niet talrijk en op de meest ludieke manieren langskomen. Daar tegenover staan echter ook een aan tal erg harde varianten. Denk daarbij aan Luther, Wales heeft Hinterland.

Want ondanks de rijke historie heeft Wales weinig eigen series. Hinterland is daar een uitzondering op en de makers hebben de moeite genomen om dit te benadrukken. De serie is namelijk twee keer opgenomen, zowel in het Engels als in het Welsh. De serie draait om Tom Mathias, de detective die uit de grote stad naar het doodstille Aberystwyth is gekomen. Aan de kust kan hij rust wel vergeten.

In een adembenemend landschap, dat gelijk voor koude rillingen zorgt, worden bloederige moorden gepleegd. Mathias is een vreemdeling voor de plaatselijke bevolking, die vooral een rustig en teruggetrokken bestaan prefereren. Mathias zelf ook, opgesloten in een oude caravan in de middle of nowhere. Langaam ontdekken we waarom hij zit waarom hij zit. Samen met vooral Mared Rhys vormt hij een duo. Zij kent de streek op haar duimpje, waarbij Mathias de geniale ingevingen heeft.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?