Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: iZombie

Een hersensetende halve zombie helpt de politie met het oplossen van moorden dankzij visioenen die ze krijgt door het opeten van de hersenen van de vermoorde. Het verzinnen is al vrij bizar, er een serie over maken gaat nog een flinke stap verder. En dan wordt er ook nog een vrij luchtig sausje overheen gegooid. Het maakt iZombie tot een heel bijzondere serie.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Lees ook: Serie Tips overzicht

iZombie

Wat kan er nou voor raars gebeuren op een feestje? Het is de zin waar Olivia Moore door haar verloofde op pad wordt gestuurd. Het zet het leven van Liv, een hardwerkende arts, volledig op zijn kop. Op het feest is er een zombie-invasie. Ze weet te ontsnappen, maar is wel gekrabd door een zombie. Ze is zichzelf niet meer, verbreekt haar relatie en weet niet meer wat ze moet doen met haar leven. En vooral met een onverteerbare honger. Honger naar hersenen. Liv besluit dan ook haar baan op te zeggen en stapt over naar een mortuarium.

Haar collega Ravi Chakrabarti ontdekt al snel dat Liv de hersenen van overleden personen weghaalt en daarna opeet. Hij wordt vanaf dat moment haar buddy, want Ravi geeft Liv een eerste inzicht in toch een herkansing in haar leven. Want wat nou als Ravi een tegengif weet te ontwikkelen waardoor ze weer normaal wordt? Ondertussen krijgt Liv visioenen. Het blijkt dat ze door het eten van de hersenen van overleden mensen flitsen uit het elven van deze mensen te zien krijgt. Zo ook bij een overleden meisje en ze meldt zich bij de politie met haar informatie.

Een totaal oncontroleerbaar verhaal van een op het oog verknipt meisje wordt niet direct serieus genomen, maar Liv zet door. Rechercheur Clive Babineaux gaat haar langzaam geloven en samen lossen ze uiteindelijk zaken op. Dat gaat niet zonder slag of stoot en zo komt het ook voor dat Liv pardoes in een kwaadaardige zombie kan veranderen. En een bijkomend probleem is dat ze ook eigenschappen overneemt van degene waarvan ze de hersenen heeft opgegeten. Leuk als je opeens een vreemde taal erbij hebt geleerd, maar soms komen er ook slechte eigenschappen voorbij.

Luchtig blijft het echter wel. Liv probeert haar leven weer op de rit te krijgen en heeft voor haarzelf weer een doel gevonden waarmee ze zichzelf nuttig kan maken. De makers hebben daarnaast ingespeeld op de huidige populariteit van striphelden. Stukken van de afleveringen worden namelijk telkens ingestart met een stripversie van de setting. Het eerste seizoen van iZombie staat op Netflix, het tweede seizoen is onlangs afgerond in de Verenigde Staten terwijl er een derde seizoen aangekondigd is.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?