Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: Jericho

Jericho serie netflix
Een nucleaire bom is een van de grootste angsten en bedreigingen voor de mensheid. Nadat de Verenigde Staten gedurende de Tweede Wereldoorlog voor het eerst een kernwapen had ingezet was men geschokt door het effect en de gevolgen ervan. In de toekomst moest verder gebruik van een atoombom ten kosten van alles voorkomen worden. In de serie Jericho worden er verschillende atoombommen ingezet, waardoor er grote paniek uitbreekt.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Jericho

Jericho speelt zich af in het gelijknamige stadje in de staat Kansas. Op een paar kilometer afstand, in Denver, valt een atoombom en de paddenstoelvormige explosie is in de wijde omtrek te zien. Vanaf dat moment weet niemand wat er nu precies gaande is. Jericho is direct afgesloten van de buitenwereld, omdat de elektriciteit is uitgevallen. Is er sprake van een nucleaire ramp, of is er een proef volledig mislukt? De onzekerheid zorgt voor chaos in Jericho.

Burgemeester Johnston Green en zijn familieleden proberen alles in goede banen te leiden om verdere problemen te voorkomen. Jake Green is één van de zoons van Green en keert op de dag van de ramp terug naar Jericho. Hij is vijf jaar weg geweest, omdat er in zijn leven het nodige is voorgevallen. Niet iedereen is enthousiast om zijn terugkeer, maar wanneer de bom valt staat Jake vooraan om hulp te bieden. Ook zijn jongere broer, Eric, helpt als loco-burgemeester. Daarnaast is er ook nog de onbekende Rob Hawkins in de stad, die uit St. Louis komt. Drie dagen voor de ramp komt hij met zijn gezin in Jericho wonen en heeft opvallend veel kennis over kernrampen. Het is duidelijk dat Hawkins geheimen heeft, maar of de insteek hiervan goed bedoeld is, is maar moeilijk in te schatten.

Klik hier om de serie te kijken op Netflix

Jericho is een spannende serie geworden waarin het verhaal over de reactie van mensen op een grote ramp centraal staat. Op wie kun je bouwen, op wie niet. Welke personen zijn te vertrouwen en wie heeft er een eigen agenda? Ondanks dat Jericho gewaardeerd werd door de kijker, werd na het eerste seizoen al de stekker er uit getrokken. Na protest van de kijkers werden er toch nog zeven afleveringen gemaakt. De opdrachtgevers waren ook toen niet tevreden over de kijkcijfers waarna Jericho definitief ten einde kwam.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?