Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: Jonathan Creek

Jonathan Creek Netflix

Iemand wordt dood gevonden in een afgesloten ruimte. Er zijn vier dichte muren en een deur die op slot zit. De sleutel ligt in de kamer en de deur kan ook nog eens alleen aan de binnenkant worden geopend. Dit moet toch wel zelfmoord zijn of is er opzet in het spel? Eigenlijk kun je hiervoor alleen antwoord krijgen van een uitvinder van goocheltrucs: Jonathan Creek.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Jonathan Creek

Jonathan Creek is een mysterieuze crimeserie, met een grote dosis humor. Het draait vooral telkens om het raadsel. Hoe heeft een moordenaar zich uit de voeten weten te werken of wat voor prachtige truc heeft hij of zij bedacht. Het mooiste voorbeeld is misschien wel deze: Een horrorschrijver wordt op Halloween in zijn huis neergeschoten door een man in een skeletkostuum. De dader neemt de flauwgevallen dochter van de schrijver op zijn schouder mee en vlucht het huis uit. De politie is al ter plaatse, maar hij houdt ze onder schot. Zo loopt hij met de dochter op zijn schouder de losstaande garage in. Het zijn letterlijk drie stenen muren, een dak, een betonnen vloer en een garagedeur die naar beneden gaat. Als de politie de garagedeur opent is de dader verdwenen en heeft de dochter geen idee meer wat er is gebeurd.

Creek krijgt er steeds meer lol in

Dit is het moment dat Jonathan Creek wordt ingeschakeld. In het begin vaak nog tegen zijn zin, maar later begint hij toch steeds meer interesse te krijgen voor de truc. Creek, gespeeld door Alan Davies, bouwt en bedenkt alle goocheltrucs voor illusionist Adam Klaus. Maddie Magellan is een wat gezette en onhandige onderzoeksjournalist en komt zaken tegen die ze niet vertrouwt. Zelf heeft ze geen idee wat er achter zit en weet Creek op een sluwe manier bij haar onderzoek te betrekken. Zo begint een rondreis door het Britse land om zaken op te lossen waar de politie vaak de hoop allang heeft opgegeven. Caroline Quentin, de vertolker van Magellan, stopt na drie seizoenen. Ze wordt afgelost door tv-presentatrice Carla Borrega en Jonathan Creek werd ook twee keer bijgestaan door Joey Ross. Naast vier seizoenen werden er ook vijf specials gemaakt. Drie hiervan zijn op Netflix aan de seizoenen geplakt, de kerstspecial Satan’s Chimney en paasspecial The Clue of the Savant’s Thumb staan als losse titels op de streamingdienst.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?