Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: Lie to Me

Lie to Me Netflix
Je hebt series als CSI en NCIS waarbij er een moordzaak is een speciaal team van de politie dit op moet lossen. Populaire series, maar helaas niet op Netflix beschikbaar. Lie to Me is ook een serie waarbij moordzaken opgelost dienen te worden en gelukkig is Lie to Me wél te zien op Netflix. Op Netflix zijn van Lie to Me alle seizoenen (3) beschikbaar.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Lie to Me

Soms zit het onderzoek naar een moordzaak muurvast en komt de politie er niet uit om de dader aan te wijzen. Op zulke momenten komt de Lightman Group om de hoek kijken. Dit bureau, opgericht door dr. Cal Lightman, wordt ingeschakeld om te politie te ondersteunen. Dr. Lightman is namelijk een soort levende leugendetector. Hij heeft tientallen jaren studie gedaan naar de mens en hij herkent feilloos of iemand liegt. Hij ziet dit aan gezichtsuitdrukkingen, bewegingen of andere lichaamstaal. Met zijn team (dr. Gillian Foster, Eli Loker en Ria Torres) lost hij op die manier regelmatig belangrijke zaken op.

Gepikeerde rechercheurs

Natuurlijk heeft de Lightman Group ook veel tegenstanders. De rechercheurs zijn vaak sceptisch tegenover de methoden van dr. Lightman en zijn gepikeerd dat het ze niet gelukt is om de zaak op te lossen. Vaak krijgt Lightman toch zijn gelijk, ook al heeft hij daar – ironisch genoeg – zo af en toe ook een leugentje nodig om de waarheid boven tafel te krijgen. Liegen tegen dr. Lightman zelf is echter onverstandig, daar prikt hij zo doorheen. Dus ook bij zijn eigen dochter én haar vriendjes.

Leuke personages

Wat Lie to Me zo leuk maakt zijn de personages uit de serie. De hoofdrol is uiteraard voor Dr. Cal Lightman, maar ook andere belangrijke characters als Dr. Gillian Foster, Eli Loker en Ria Torres geven de serie iets extra’s. Ze zijn goed gecast en als team vullen ze elkaar aan én zorgen voor spanningen, waardoor het boeiend blijft om de serie te blijven volgen. Bovendien worden de theorieën tijdens zaken onderbouwd door de Lightman Group met behulp van voorbeelden uit de realiteit. Bijvoorbeeld toen voormalig Amerikaans President Richard Nixon de legendarische woorden I am not a crook uitsprak. Deze voorbeelden uit de echte wereld maken het herkenbaar, waardoor je zelf al snel op de lichaamstaal van iemand gaat letten in het dagelijks leven.

Klik hier om Lie to Me op Netflix te kijken, bekijk hieronder de trailer

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?