Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: Life on Mars

Life on Mars Netflix

Je wordt aangereden en komt in een coma terecht. Hoe ziet je leven er dan uit? Kom je in een droomwereld terecht of lig je maar te wachten tot je weer wakker wordt. In Life on Mars wordt DCI Sam Tyler in 2006 aangereden en wordt wakker in 1973. Is hij op Mars of is de klok werkelijk teruggedraaid?

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Life on Mars

Het jaar 1973 is niet toevallig uitgekozen door de makers van deze BBC-serie. Dit is namelijk het jaar dat David Bowie de single Life on Mars uitbracht, uiteraard de thememuziek van de serie van twee seizoenen. Sam Tyler weet eigenlijk alleen nog dat hij Sam Tyler heet en voor de politie werkt. Voor de rest valt hij van de ene in de andere verbazing. Nadat hij in zijn eigen Manchester is aangereden wordt hij wakker op dezelfde plaats…. Maar wel 33 jaar geleden.

Van hoofdinspecteur wordt hij weer een gewone rechercheur en moet onder bullebak Gene Hunt gaan werken. Het duurt niet lang voor hij bekenden tegen komt, maar dan wel de versies van 33 jaar jonger. Zo staat hij opeens oog in oog met zijn moeder. Van zijn werkwijze en gedachtes snappen Hunt en collega’s Ray Carling en Chris Skelton niets. Tyler is opeens terecht gekomen in het wilde westen, waar er nog lukraak wordt geschoten op dieven en de verhoren gepaard gaan met geweld. Heel voorzichtig probeert Sam Tyler de maatstaven van onze eeuw er doorheen te krijgen.

Ondertussen is de grote vraag of hij nog uit zijn coma kan ontwaken. In zijn flat heeft hij regelmatig bovennatuurlijke visioenen waarbij hij zichzelf ziet liggen in bed of er familieleden rondom hem staan. De enige die hij vertrouwt is de vrouwelijke agente Annie Cartwright. Zij probeert zo goed en zo kwaad te geloven wat Tyler zegt, maar wat moet Sam doen om terug te kunnen keren naar 2006? Het zorgt aan het einde van de twee seizoenen voor een verrassend slot.

Hier vind je Life on Mars op Netflix; hieronder de trailer!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?