Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: Magic City

Magic City Netflix

Een hotel runnen op Miami Beach. Het lijkt misschien wel te mooi om waar te zijn op zo’n prachtig stukje van de wereld. Maar waar de zon schijnt, gebeuren ook wel eens dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Zo ook aan het eind van de jaren vijftig, want toen was de maffia wel heel aanwezig in de Amerikaanse stad.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Magic City

Ike Evans is eigenaar van Miramar Playa, een schitterend hotel op de stranden van Miami. Geliefd bij de Amerikaanse bevolking, maar helaas voor Evans ook bij de maffia. De strijd tussen de onderwereld en de ordehandhavers, in dit geval de CIA, is hevig. Onafhankelijk blijven is bijna niet mogelijk, zeker niet als je succesvol wilt zijn op Miami Beach.

Zo duurt het niet lang voor Evans connecties krijgt met de maffia. Om het fraaie hotel succes te houden, moet het eindejaarsconcert een groot succes worden. Het risico blijkt te groot en hij sluit een deal met Ben Diamond, een plaatselijk kopstuk van de maffia. Wat begint als kleine wederdiensten, wordt al snel een strop om de nek van Evans. Hij heeft simpelweg zijn ziel verkocht, want één keer geholpen worden zal al snel een kettingreactie veroorzaken. Miramar Playa wordt een steeds groter succes en van de buitenkant lijkt Ike Evans, gespeeld door Jeffrey Dean Morgan, een prachtig leven te hebben. Eigenlijk heeft hij barweinig te vertellen.

Zijn familie wordt ook steeds meer in de problemen meegezeuld, zoals zijn vrouw Vera Evans (Olga Kurylenko, het James Bond-meisje uit Quantum of Solace. Helemaal mis gaat het namelijk wanneer de CIA ook opeens in het hotel staat. Officier van Justitie Jack Klein vindt de lobby van het Miramar Playa Hotel namelijk de ideale locatie om de maffia aan te gaan pakken. Wanneer Ike’s zoon Steve zich ook nog gaan mengen met de vrouw van Ben Diamond, kan iedereen beter gaan schuilen. Beide seizoenen van Magic City staan op Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?