Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: Manhattan

Manhattan Netflix
Een film of serie over de Tweede Oorlog wekt vaak de interesse van de kijker, omdat het verhaal zoveel mensen interesseert. Ook Manhattan is een serie over de Tweede Wereldoorlog, maar speelt zich eigenlijk volledig af in de Verenigde Staten, terwijl veel films en series over de Tweede Wereldoorlog zich afspelen in Europa. De serie gaat namelijk over het Manhattan-project, de geheime operatie over de ontwikkeling van de allereerste atoombom.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Manhattan

Het verhaal speelt zich af in een onbekend plaatsje in de Amerikaanse staat New Mexico. Het militaire dorp is volledig afgesloten van de rest van de buitenwereld en niemand mag weten wat zich afspeelt in het plaatsje. Wetenschappers en wiskundigen werken in het diepste geheim aan de ontwikkeling van de eerste atoombom. Robert Oppenheimer is directeur van het Manhattan-project en er zijn twee teams die hun eigen ideeën uitwerken. Het is David versus Goliath, want het team van dokter Akley heeft veel meer personeel in dienst om de ideeën uit te te werken. De serie zoomt echter in op het andere, veel kleinere, team van Frank Winter.

Samen met zes andere wetenschappers werkt Winter aan hun eigen idee, dat in hun optiek veel beter is en belangrijker: eerder gereed is. Het doel van de atoombom is immers om te voorkomen dat er nog meer Amerikaanse soldaten sneuvelen in de strijd tegen de troepen van Adolf Hitler. Hoewel het team van Winter een theorie bedenkt die twaalf weken eerder uitgevoerd kan worden is het vechten tegen de bierkaai. Omdat Winter blijft volharden in zijn strijd zorgt dat voor spanningen thuis. Net zoals alle andere wetenschappers mag er met niemand, zelfs geen familie, gesproken worden over het project.

Katja Herbers zorgt voor Nederlandse inbreng in Manhattan

Manhattan heeft ook een behoorlijke Nederlandse tint. Katja Herbers, in Nederland voornamelijk bekend vanwege Divorce, maakt als Helen namelijk onderdeel uit van het team van Winter. Het is de enige vrouwelijke wetenschapper in het dorp en ondanks dat er door haar concullega’s sceptisch naar haar gekeken wordt, heeft ze een belangrijke rol in het team van Winter. Een andere belangrijke rol in Manhattan is weggelegd voor Charlie Isaacs (Ashley Zukerman). Hij droomt er van om carrière te maken als wetenschapper en sluit zich daarom aan bij het team van dokter Akley. Het genie koester tegelijkertijd wrok jegens Winter, omdat hij zijn scriptie in het verleden heeft afgewezen.

Op Netflix is momenteel het eerste seizoen van Manhattan te bekijken. Het tweede en laatste seizoen van Manhattan verschijnt op dinsdag 3 mei op Netflix. Aanvankelijk was het de bedoeling dat er ook een derde seizoen gemaakt zou worden, maar de serie werd door een te smal publiek bekeken in Amerika. Hierom werd de stekker, ondanks de goede beoordelingen, uit de serie getrokken.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?