Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: Matroesjka’s

Matroesjkas Netflix

Series van eigen bodem en uit de Verenigde Staten zijn ons vaak wel bekend. Ook onze zuiderburen produceren series die meer dan de moeite waard zijn. De twee seizoenen van Matroesjka’s is daar een zeer goed voorbeeld van.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Matroesjka’s

Mensenhandel was aan het begin van de eeuw toen de grenzen met veel Oost-Europese landen verdwenen een groot probleempunt. In Matroesjka’s werd dit aan de kaak gesteld. Groepen jonge vrouwen werden door Ray en Mark naar West-Europa gehaald, zogenaamd om in dansvoorstellingen op te treden. Al snel bleek dat het om veel meer ging dan alleen dansen.

Op Cyprus zouden ze een dansopleiding krijgen, maar voor ze het wisten werden de meisjes verplicht om te strippen in een nachtclub. De politie kreeg van een spijtoptant een tip, maar hij wordt niet veel later vermoord gevonden. De politie sluit voor het goed en wel begonnen was alweer het dossier. In de loop van de serie blijkt dat er bij de overheid tipgevers zitten van de bende, waardoor ze veel problemen weten te voorkomen. Toch zijn er aanhouders die erin slagen om een gat te slaan in bende.

Dat is ook van binnenuit het geval. Jarenlang was het een uitstekend lopende business, maar diverse leden van de bende zijn iets te veel in zichzelf gaan geloven. Daarnaast is de laatste groep meisjes totaal niet van plan als gewillige slachtoffers zich te laten verhandelen. De onrust groeit en daarmee ook de spanning in de serie.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?