Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: Miss Fisher’s Murder Mysteries

Miss Fisher’s Murder Mysteries Netflix

Maak Miss Marple veertig jaar jonger, verhuis haar naar Australië en geef haar zo af en toe een pistool in haar handen. Dan ben je uitgekomen bij Phryne Fisher. In de jaren twintig van de afgelopen eeuw gebeurden er flink wat moorden in Melbourne en is het is maar goed dat privédetective Fisher een oog in het zeil hield.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Miss Fisher’s Murder Mysteries

Met Essie Davis in de hoofdrol is Miss Fisher’s Murder Mysteries één van de populaire Australische series van het moment. Op Netflix kun je momenteel al de eerste twee seizoenen zien en op 1 januari verschijnt ook nog eens het derde seizoen, dat de afgelopen maanden Down Under op televisie werd uitgezonden. De vergelijking tussen Phryne Fisher en Miss Marple gaat in grote delen op. De serie speelt namelijk in dezelfde tijdsperiode als de boeken van Agatha Cristie. Beide dames weten de politie telkens de helpende hand toe te steken en weten daarmee flink wat zaken op te lossen.

Oog voor de mannen

Toch zijn er ook grote verschillen. Fisher keert terug vanuit Engeland, omdat ze op zoek blijft naar haar zusje. Als kind raakte ze haar zusje kwijt en de vermoedelijke ontvoerder zit achter de tralies. Dit loopt als een rode draad dor de serie. Phryne is tevens zeer extrovert en heeft wel oog voor de mannen. Haar veroveringen komen dan ook in rap tempo voorbij, al gaat er al heel snel een vonkje over tussen haar en inspecteur Jack Robinson. Zijn niet al te snuggere assistent Hugh Collins raakt weer verliefd op de Dot Williams, de assistent van Phryne. Samen met twee taxichauffeurs die nogal wat handige klusjes kunnen oplossen, de butler en Jane Ross, een toevallig in het leven van Phryne binnengekomen meisje vormen ze de hoofdpersonen in de serie.

Ontsnapping

Door zowel de setting, de muziekkeuze, de opvallende kledij uit de vorige eeuw en de sfeer van de serie is het ideale ontspanningstelevisie. Natuurlijk moet er in iedere aflevering en misdaad worden opgelost. Het kijkt met een gemak weg waardoor het kijken naar Miss Fisher’s Murder Mysteries letterlijk een avondje ontspannen is.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?