Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: Mythbusters

Mythbusters Netflix

Mythbusters Netflix

De mooiste verhalen zijn vaak mythes, of zoals we in Nederland wel eens zeggen ‘broodje aap-verhalen’. Een prachtig verhaal van heroïsche daden of bijna onwerkelijke gebeurtenissen en ieder jaar dat het verhaal langer mee gaat wordt er net iets aan vastgeplakt om het nog mooier te maken. Maar zijn er mythes die wel waar zijn? Jamie Hyneman en Adam Savage zochten het uit in Mythbusters.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Lees ook: Serie Tips overzicht

Mythbusters

Val je plompverloren in een aflevering, dan lijkt het toch alsof je naar eenn volwassen versie van boys with toys zit te kijken. Want als het even kan worden er dingen gesloopt en met name in de testfase leven Jamie en Adam zich maar wat graag uit. De serie is in de loop der jaren echter zeer geëvalueerd en Mythbusters is ook nog gewoon leerzaam geworden. Want weet jij waarom piraten een oogkapje op hadden? Dan konden ze veel sneller uit de voeten wanneer ze opeens in een donkere ruimte aan de slag moesten. Een mythe denk je? Nee dus. In Mythbusters wordt aangetoond dat dit echt waar blijkt te zijn.

Het is een typisch verhaal die er bij je eerstvolgende feestjes of verjaardagen in gaat als koek. En zo zijn er heel veel mythes die het uitzoeken waard blijken te zijn. Jamie en Adam komen vooral in hun momentum wanneer dus gebouwd moet gaan worden. Zo werd in de allereerste aflevering ooit een auto uit de jaren zestig gekoppeld aan een aantal racketten. De mythe ging namelijk dat dit in de jaren zestig door iemand was gedaan, die daarmee in een paar tellen ruim 400 kilometer per uur reed. Ook is er een legendarisch verhaal van een jongetje dat zoveel cola en snoep had gegeten dat zijn maag ontplofte. Met behulp van een maag van een koe werd dit zelf geëxperimenteerd.

Mythbusters is dus echter niet alleen maar boys with toys. In aanloop naar de stunts volg je de mannen bij de opbouw hiervan. Tevens komen er specialisten aan het woord. Zoals een oogspecialist in het geval van de oogkapjes, die met een oogtest ook het effect laat zien, en een arts beschrijft de werking van een maag. Ook krijgen we uiteraard in geuren en kleuren de sappige mythes beschreven. In de loop der jaren heeft Mythbusters zich flink ontwikkeld. Jamie en Adam kregen steeds meer hulptroepen om zich heen, waarbij ieder lid van het team zijn eigen specialiteiten had. Ook de afleveringen werden steeds meer omlijst. Werden er in het begin lukraak mythes opgepakt, Mythbusters ging steeds meer werken met thema’s zoals ‘kerst’ en ‘piraten’. De serie was origineel te zien op Discovery, op Netflix staan inmiddels de eerste vijf seizoenen.