Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: People of Tomorrow

tomorrowland14
Tomorrowland is een dancefestival dat iedere zomer op Recreatiedomein De Schorre in Boom, Belgie, wordt georganiseerd. Het festival onderscheidt zich niet alleen vanwege de line-up van andere (grote) festivals. Ook de sfeer die gecreëerd wordt door meer dan honderd verschillende nationaliteiten draagt bij aan de enorme populariteit van Tomorrowland. In People of Tomorrow worden verschillende bezoekers gevolgd tijdens de editie van Tomorrowland 2014.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Lees ook: Serie Tips overzicht

People of Tomorrow

Niet alleen Europeanen reizen af naar Boom om deel uit te maken van de People of Tomorrow. Ze komen van heinde en verre. De helft van de 180.000 beschikbare kaarten is bestemd voor de Belgen, de andere helft wordt wereldwijd verkocht en dus zijn er op Tomorrowland mensen uit Australië, Colombia, Kenia, China en Papoea-Nieuw-Guinea aanwezig. In de documentairereeks People of Tomorrow van de Vlaamse zender één worden tien mensen gevolgd die het geluk hebben om een trip naar Tomorrowland te mogen maken.

Eén van de personen die gevolgd wordt is Ahmed uit Sri Lanka. Van het geld dat hij verdiende als kippenboer kocht een mobiele telefoon, waardoor hij toegang kreeg tot de hele wereld. Via YouTube kwam hij per toeval terecht bij een filmpje van Tomorrowland en vanaf dat moment was hij verliefd op het festival. In People of Tomorrow wordt zijn reis naar het festival gefilmd en wordt ook zijn leefsituatie in Sri Lanka in beeld gebracht. Het bijzondere verhaal van Ahmed is slechts één van de velen.

Ook de #1 dj’s ter wereld worden gevolgd

In People of Tomorrow worden niet alleen de festivalgangers gevolgd, ook de huis-dj’s van Tomorrowland doen hun verhaal. Dimitri Vegas en Like Mike gaan tegenwoordig door het leven als de beste dj’s ter wereld en dat ze het zover geschopt hebben is voor een groot deel te danken aan Tomorrowland. Het festival gaf de broers een podium om internationaal door te breken. Die kans hebben zij met beide handen aangegrepen en in People of Tomorrow blijkt waar ze vandaan zijn gekomen en dat ze niet zijn vergeten waar ze de huidige populariteit aan te danken hebben.

De verschillende portretten in People of Tomorrow geven een goed beeld van de diversiteit op Tomorrowland, een festival dat in 2005 pas voor het eerst georganiseerd werd. Het festival was destijds nog kleinschalig, met nog geen tienduizend bezoekers. Inmiddels heeft Tomorrowland vele prijzen in de wacht gesleept, bijvoorbeeld als beste festival ter wereld. Tegenwoordig proberen ieder jaar ruim een miljoen mensen een ticket voor Tomorrowland te bemachtigen. Het gaat die mensen dus niet alleen om populaire dj’s als Martin Garrix, Armin van Buuren, Carl Cox en David Guetta te kunnen zien, ook de geroemde sfeer willen zij graag eens zelf ervaren.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?