Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: Pokémon Indigo League

Pokemon Indigo League

Pokemon Indigo League

Gotta Catch ‘Em All, we horen het momenteel weer dagelijks. Pokémon Go is de absolute rage van de zomer van 2016. Massaal lopen we op straat met onze smartphone, op zoek naar pokémons om te vangen. Maar wij willen eigenlijk zeggen: ‘Gotta Watch ‘Em All’. Want dit is natuurlijk de periode om terug te kijken hoe het allemaal ooit begon met Pokémon: Indigo League.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Lees ook: Serie Tips overzicht

Pokémon: Indigo League

Voor velen van ons is Pokémon absolute jeugdsentiment. Voor het eerst kwam een Aziatische animatieserie naar Europa én werd ook nog eens zeer succesvol. Razendsnel verscheen ook bijvoorbeeld Dragon Ball Z, wat eigenlijk al veel ouder was. De series van Pokémon zijn gebaseerd op de gelijknamige videospellen en in dat opzicht is de huidige Pokémon Go-hype niet zo heel gek. In de serie wordt ook de verhaallijn gevolgd van de spellen.

In Pokémon: Indigo League leren we Ash Ketchum kennen. De tienjarige jongen verslaapt zich op de dag dat de Pokémons worden uitgedeeld. Hij krijgt van professor Oak een herkansing, maar wel een overgebleven Pokémon: Pikachu. En dat is geen pretje, want dit is een Pokémon met een grote eigen wil. Gehoorzamen is er zelden bij. Hij gaat op reis met het uiteindelijke doel om een Pokémon-meester te worden. Daarvoor moet hij deelnemen aan kampioenschappen met als inzet het winnen van een badge.

Wanneer je in een regio alle acht de badges hebt verdiend, dan mag je meedoen aan de landelijke kampioenschappen. Ash krijgt telkens nieuwe reisgenoten en is vaak op pad met Misty of met Brock. Vaak worden ze tegengewerkt door Team Rocket. Jessie en James maken deel uit van een grotere misdadige organisatie en zetten waar het kan Meowth in tegen Ash zijn Pokémons . In Pokémon: Indigo League reizen Ash en Pikachu door de regio Kanto.