Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: Scorpion

Scorpion Netflix

Actiecrime series zijn eigenlijk altijd volledig fictie, Scorpion is daar een uitzondering op. Het leven van Walter O’Brien gaat met een vriendengroep hoogbegaafden op jacht om criminelen en vooral terroristen het werk onmogelijk te maken. Ondertussen blijkt dat het voor de slimmeriken onder ons niet altijd even makkelijk leven is, in deze werkelijk razendsnelle serie.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Lees ook: Serie Tips overzicht

Scorpion

De hoofdpersonage is gebaseerd op de gelijknamige Walter O’Brien. Ook hij is van Ierse komaf en wist op zijn dertiende de NASA te hacken. Hij verkaste naar Los Angeles en richtte Scorpion Computer Services op. Zo is de naam van de serie ook snel achterhaald. Het servicebedrijf hielp overheden met beveiligingen en dit werden steeds slimmere en complexere computersystemen.

Net zoals de hoofdpersonage in de serie heeft hij een gemeten IQ van 197, ter vergelijking had Albert Einstein ‘slechts’ een IQ van 160. O’Brien werd door de makers van de serie gevraagd om betrokken te zijn en hij is dan ook uitvoerend producent. Zijn rol was vooral het aanleveren van verhalen uit zijn leven. Hij sprak tevens veel met schrijvers over hoe hij problemen zou oplossen die in de afleveringen werden voorgelegd.

In Scorpion draait het dus om Walter O’Brien. Hij probeert met een aantal vrienden, die eveneens allemaal superslim zijn, geld te verdienen door problemen op te lossen. Dat loopt niet al te best en op een dag staat special agent Cabe Gallo voor de deur. Een computersysteem van een vliegveld is gehacked, waardoor er 57 vliegtuigen ieder moment kunnen neerstorten. Gallo heeft het team van O’Brien nodig, maar er is één groot probleem. Ze kennen elkaar namelijk al uit het verleden en toen liep het totaal niet goed af…

Om de wereld te begrijpen

Uiteindelijk besloot O’Brien met zijn team toch de klus op te pakken en nadat alles op het nippertje goed gaat krijgen ze een baan aangeboden. Uiteindelijk stappen ze erin en gaan onder leiding van Gallo aan de slag. Behalve O’Brien bestaat het team uit Toby, die als psychiater mensen kan lezen, Happy, mechanisch genie, en Sylvester met een wiskundig en statistische megaknobbel.

Na de eerste zaak wordt Paige Dineen er ook bijgehaald. Deels omdat het team in haar negenjarige zoontje zichzelf herkennen, want ook hij is hoger begaafd. Sociaal zijn Walter en zijn makkers heel zwak en Paige moet hun proberen om de wereld te begrijpen. Daardoor krijgt ze een cruciale rol en Ralph krijgt gaandeweg steeds meer een plaats in het team. Iedere aflevering van Scorpion wordt in een razendsnel tempo afgewerkt, waarin een losse zaak wordt behandeld. Ondertussen wordt ons steeds meer duidelijk van het verleden van de leden en ook hoe moeilijk ze het hebben buiten het werk. Het eerste seizoen van Scorpion staat op Netflix, het tweede seizoen is dit voorjaar afgerond in de Verenigde Staten.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?