Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: The Code

The Code Netflix
The Da Vinci Code, maar dan in het echt. Want zitten er geheime codes in eeuwenoude kerken? Het antwoord is ronduit ja! Marcus du Sautoy neemt ons mee in de wondere wereld van de cijfers, want achter alles zit eigenlijk een code. Een wiskundige code. En deze verklaart misschien wel de volledige wereld.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Lees ook: Serie Tips overzicht

The Code

Wetenschap wordt toch nog vaak als saai gezien, maar de laatste jaren wordt het ons op steeds fraaiere wijzen voorgeschoteld. Neem de vernieuwde versie van Cosmos als mooi voorbeeld. Daarin wordt ons op fraaie en ook begrijpende wijze het heelal uitgelegd. In The Code is een andere insteek genomen. Want het heeft soms meer weg van een thriller. Sluipend door verlaten kerken zit je bijna te wachten tot Marcus du Sautoy wat erg overkomt.

Zover komt het allemaal niet, maar de BBC heeft van The Code wel een schitterend werkje weten te maken. Du Sautoy is professor wiskunde aan de Universiteit van Oxford en hij is gespecialiseerd in getallentheorie. Achter ieder getal zit namelijk een verhaal en getallen zijn essentieel in onze samenleving.

Dat gaat veel verder dan de cijfertjes die wij zien in een rekenformule, in de tijd of een datum. Cijfers zijn overal en allesbepalend. En ook vooral cijfercombinaties. Met diverse schitterende voorbeelden weet Du Sautoy uit te leggen hoe de zin en soms ook waanzin van cijfers doorspekt zijn in ons leven. Muziekcomposities zijn dan misschien wel opgebouwd door gevoel, uiteindelijk is het toch ontstaan vanuit cijfermatigheden. Zo ook de geheime codes in eeuwenoude kerken. Want de verhoudingen zijn tot de perfectie doorgevoerd. Overal om ons heen zijn ook terugkerende vormen, van dieren, stenen of honingraten. Waar komen deze vandaan en hoe evalueren ze? En door middel van cijfers kan zelfs de toekomst worden voorspeld, waardoor je na het zien van The Code maar één conclusie kan trekken. De code is overal en cijfers regeren ons leven.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?