Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: The Driver

The Driver Netflix

Je bent het helemaal zat, het baantje als taxichauffeur. Je klanten kafferen je uit, je puberende dochter laat geen moment onbenut om te bedrukken wat voor treurige baan je hebt en je vrouw is al helemaal met andere bezig. Dan krijg je de ultieme aanbieding. Je kunt met hetzelfde werk opeens veel meer geld verdienen. Goede deal toch? Maar toen ging het fout.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

The Driver

Het is het verhaal van Vince McKee, oftewel The Driver. Hij is zijn leventje in Manchester zat, waarbij ook langzaam duidelijk wordt dat er een familiedrama heeft gespeeld rondom de zoon van het gezin. Juist op het moment dat Vince er helemaal klaar mee is, staat Colin voor zijn neus. Zijn jeugdvriend heeft zes jaar in de gevangenis gezeten en de vrouw van Vince wil hem dan ook gelijk weer het huis uit hebben. Vince is alleen wel toe aan een avontuurtje en gaat een avond mee pokeren.

Daar leert hij de opdrachtgever van Colin kennen, genaamd The Horse. Die heeft voor hem ook wel wat klusjes. Het enige dat hij hoeft te doen is voor chauffeur spelen. Hetzelfde werk dus wat hij nu ook al deed, maar dan wel voor veel meer geld. Na een nieuwe tegenslag besluit Vince op het aanbod in te gaan en hij krijgt gelijk een dikke wagen onder zijn kont geduwd. De eerste klusjes stellen niets voor en het geld stroomt binnen… maar dan…

Dan wordt hij opeens achtervolgd door de politie, terwijl hij een geheime lading in zijn achterbak heeft. Niet veel later moet hij meehelpen bij een afrekening. Vince raakt in paniek, want hoe komt hij ooit nog levend uit deze kwelling? The Driver is een vierdelige miniserie van de BBC, rauw, grauw en realistisch zoals Engelsen uitstekend kunnen brengen. The Driver staat in zijn geheel op Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?