Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: The Missing

The Missing Netflix

Het is de grootste angst voor iedere ouder. Opeens is je kind verdwenen. Je zoekt je rot en de politie wordt ingeschakeld. Van je zoon of dochter is toch geen spoor. Wanneer besluit je de zoektocht op te geven, wanneer is de hoop vergaan en hoe ga jij je leven weer oppakken? In de miniserie The Missing wordt deze angst de waarheid voor Tony en Emily Hughes.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

The Missing

Tony en Emily Hughes en hun zoon Oliver gaan op vakantie in Frankrijk. Onderweg krijgen ze autopech en moeten noodgedwongen stoppen in Chalons du Bois. Op die avond gaan Tony en Oliver nog even zwemmen en staan daarna te kijken naar de WK-wedstrijd Frankrijk tegen Brazilië. In de drukte raken ze elkaar kwijt en is Oliver niet meer terug te vinden. De Franse politie start een onderzoek, maar dat loopt al vrij snel dood.

The Missing, een gezamenlijke productie van de BBC en Eén, en door Netflix aangekocht om exclusief te kunnen streamen, begint acht jaar later. De verdwijning vond plaats in 2006, in 2014 zijn Tony en Emily inmiddels uit elkaar. De kracht van de serie is onder meer het contrast tussen vader en moeder. Waar de één een nieuw leven probeert op te bouwen, is de ander volledig in het verleden blijven leven. Tony jaagt ieder spoor na en spendeert daarin al zijn geld.

In 2014 komt er vanuit het nieuws een nieuwe aanwijzing boven. Tony komt een recente foto uit Chalons du Bois tegen waarop een jongetje de sjaal van Oliver om heeft. Het zorgt ervoor dat het onderzoek met hulp van Julien Baptiste, in 2006 de hoofdinspecteur maar inmiddels met pensioen, toch weer aan de slag gaat. In The Missing flits je telkens tussen het heden en het verleden, waardoor langzaam stukjes van de puzzel wordt ontrafeld. Het is een werkelijk beklijvend verhaal geworden, waarbij je zelfs na de laatste scene met vragen blijft zitten.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?