Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: The Paradise

The Paradise Netflix

Het kostuumdrama Downton Abbey heeft een nieuwe slag series ontlokt, waarin de tijd een kleine eeuw wordt teruggedraaid. Daarbij is de kracht van de serie dat zowel de adel als het dienstdoende personeel wordt gevolgd. Zo ook in The Paradise.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Lees ook: Serie Tips overzicht

The Paradise

In dit BBC-drama wordt de klok zelfs teruggedraaid naar 1875. In Londen wordt het allereerste warenhuis geopend, genaamd The Paraside. Meisjes vanuit heel Groot-Brittannië komen naar de hoofdstad om in de nieuwe winkel te mogen werken. Het is een prachtige kans, maar tegelijkertijd komt de harde werkelijkheid snel binnen. Want een pretje is het natuurlijk lang niet altijd.

Denise is één van de meisjes die haar dorp verlaat om in de grote stad haar dromen uit te laten komen. Het is in het begin aanpoten om het werk wel goed te kunnen doen, want het draait niet alleen maar om het werk. Er speelt van alles in het bedrijf. List, bedrog, onderlinge haat, machtspelletjes en liefde. Alles komt op en rond de werkvloer voorbij. Zo ook voor Denise, want al vrij snel heeft de eigenaar een oogje op de blondine.

En daar ontstaat een tweestrijd voor John Moray. De eigenaar herkent zichzelf in Denise, zij is namelijk ook erg ambitieus en slaat zich door al het geweld in het warenhuis heen. John moet alleen ook aan zijn financiële belangen denken. Hij heeft een relatie met de dochter van zijn machtige geldschieter en het verleden van Moray lijkt ondertussen ook nog eens boven tafel te komen. In totaal bestaat de serie uit twee seizoenen met telkens acht afleveringen, The Paradise staat in zijn geheel op Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?