Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: The Undertaker / Der Bestatter

Der Bestatter The Undertaker Netflix

Baantjer. Maar dan in Zwitserland en met een nogal absurde inslag. De Zwitserse De Cock, Luc Conrad, is namelijk na een vreemd incident vertrokken bij de politie. Na het overlijden van zijn vader neemt hij diens bedrijf over… een begrafenisonderneming. Der Bestatter, of zoals het op Netflix in de Engelse titel heet: The Undertaker.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

The Undertaker / Der Bestatter

Daarmee blijft Conrad met de dood in aanraking en ruikt hij al snel wanneer er iets niet in de haak is. Als begrafenisondernemer heeft Conrad ook nog eens contact met de nabestaanden en kan zo onopvallend al veel informatie inwinnen. Het zal je dan ook niet verbazen dat de Zwitser al snel heel wat zaken weet op te lossen. Dit alles blijft in het verder zo vredige Aarau zich wel afspelen in een rare setting. Zijn keurige moeder wil dat hij zich juist op het bedrijf concentreert en Conrad neemt al snel een jonge assistent aan die een gothic blijkt te zijn.

Naast de losse zaken loopt het verleden van Conrad, gespeeld door Mike Müller, als een rode draad door de serie. Zijn partner bij de politie is bij een zaak overleden. Conrad wordt nog altijd verdacht van betrokkenheid bij zijn dood, maar tegelijkertijd zijn alle dossierpapieren verdwenen. Bij de politie heeft hij echter nog wel één vertrouweling. Anna-Maria Giovanoli heeft in het verleden wat met hem gehad en ze zijn elkaar nog altijd niet uit het oog verloren. Heel langzaam weten ze het verleden te ontrafelen en ondertussen komt er iedere aflevering een nieuwe zaak voorbij. Er zijn drie seizoenen gemaakt en deze drie staan allemaal op Netflix.