Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: Utopia

Utopia Netflix

Mysterieus, wanstaltig, onnavolgbaar, grappig en duister. Het kan allemaal opgaan voor de Britse serie Utopia. En dan vergeten we nog één belangrijk aspect. Doordat je continu alle kanten uit wordt gegooid blijf je geboeid kijken waar het verhaal in hemelsnaam heen gaat.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Utopia

In Utopia draait het om de gelijknamige striproman. In stripland is The Utopia Experiments wereldberoemd en in een chatroom beweert iemand het tweede deel in zijn bezit te hebben. Hij spreekt af met zijn chatvrienden, die elkaar nog nooit in het echt hebben gezien. Vanaf dat moment gaat het snel, want er zijn twee huurmoordenaars op zoek naar dat boek. Terwijl drie van de vijf chatvrienden in de pub zitten te wachten, slaan de huurmoordenaars toe. Ze hebben echter niet op het vijfde lid van de groep gerekend, de elfjarige Grant Leetham. Hij is stiekem op bezoek gegaan en steelt het manuscript.

Myserieus en duister is de waarheid achter het manuscript, het zou namelijk geheime boodschappen bevatten. Sommige acties die in de serie plaats vinden zijn dan ook onnavolgbaar, toch is het tegelijkertijd af en toe hilarisch. Zo heeft de doorgedraaide Wilson Wilson er alles aan gedaan om zijn internet-identiteit onvindbaar te maken. Bizar genoeg gebruikt hij echter wel zijn eigen naam. Het komt hem duur te staan, wat de serie ook nog eens wanstaltig maakt. De huurmoordenaars sporen hem alsnog eenvoudig op en schrapen met een lepel zijn oog uit om informatie te verkrijgen. Ze hebben namelijk één prangende vraag: Where is Jessica Hyde?

Als kijker wil je dat onderhand ook wel eens weten, tot ze pardoes voor de deur staat bij Ian en Becky (de andere twee leden van de groep). Met de huurmoordenaar achter zich aan gaat het verhaal nu echt los. En tussen dit alles door moet een ambtenaar bij het ministerie van volksgezondheid ook nog rare acties uithalen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?