Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: Video Game High School

Video Game High School Netflix
Vroeger speelden de kinderen steevast buiten. Na schooltijd werd de tas snel naar huis gebracht, om daarna weer snel te verzamelen op het speelplein om te voetballen, verstoppertje of tikkertje te spelen. Dat is tegenwoordig wel anders. Buitenspelen doen de kinderen bijna niet meer. Er worden binnen computerspelletjes gespeeld (of Netflix wordt aan geslingerd). Het was daarom ook wachten op de eerste serie over computergames. In 2014 kwam deze serie dan ook: Video Game High School.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Video Game High School

Games is in Video Game High School als thema gebruikt, maar uiteindelijk komen onderwerpen als vriendschap en liefde ook ruimschoots aan bod. Onderwerpen waar iedere tiener mee te maken krijgt en dus ook Brian Doheny, gamenaam BrianD. Als jonge knul is hij verzot op videogames. Vrijwel ieder uurtje steekt hij in zijn hobby. Alleen als hij de kat buiten moet zetten verlaat hij zijn toetsenbord (Away From Keyboard) even. Het buiten zetten van de kat zorgt voor een grote verandering in zijn leven. Terwijl hij midden in een game zit met zijn maten moet hij van zijn moeder de kat buiten zetten. Terwijl het spel door gaat zet hij de kat buiten en dus kan BrianD zich niet verdedigen. Eén van de beste spelers van het spel wil het buitenkansje benutten en BrianD langzaam omleggen. BrianD schuift alleen net op tijd weer aan achter zijn computer en schiet ‘The Law’ neer.

Het is allemaal live op televisie te volgen en de kijkers zijn verbijsterd om wat zij net hebben gezien, inclusief BrianD. The Law zit op Video Game High School en geldt als een grootheid binnen de gamecommunity. Niet veel later ontvangt BrianD een bijzondere boodschap. Hij is welkom op Video Game High School. Het is een droom die in vervulling gaat, maar eenmaal op VGHS aangekomen komt Brian gelijk in zware omstandigheden terecht. The Law is niet vergeten wat hem is overkomen en zint om wraak. Daarnaast zorgt BrianD er op zijn eerste dag al voor dat iemand van school wordt gestuurd. Brian voelt zich daarna steeds meer op zijn plek op zijn nieuwe school, maakt nieuwe vrienden, wordt verliefd en komt nog altijd regelmatig in de (virtuele) problemen.

Er staan drie seizoenen van Video Game High School op Netflix. Klik HIER om de serie te kijken.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?