Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspitatie: The Goldbergs

The Goldbergs Netflix

The Goldbergs, eigenlijk hebben ze alles wat de familieleden van Modern Family niet hebben. Ze zijn niet cool en beleven verre van spannende avonturen. Eén overeenkomst is er wel: The Goldbergs zijn goed voor heel wat humor. De serie, zich afspelend in de jaren tachtig, is in al zijn droogheid en stupiditeit een heerlijke sitcom.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

The Goldbergs

De familie Goldberg telt in totaal vijf leden. Vader Murray treffen we voornamelijk aan in zijn onderbroek voor de televisie, moeder Beverly is de kenau van het gezin. Het wil is wet en met name de kinderen worden daar de dupe van. Eric is de enige dochter en het oudste kind. Als tiener is ze rebels, maar weet vooral slim haar weg te vinden. Barry is net zestien geworden, maar doet nog denken aan een klein kind. De juiste weg in zijn leven heeft hij duidelijk niet gevonden. Hoe anders is dat voor Adam. De pas elfjarige jongen heeft een videocamera en legt alles vast wat er in zijn familie gebeurd.

The Goldbergs wordt dan ook verteld vanuit het perspectief van een oudere Adam, die nog de beste band heeft met zijn opa. Albert ‘Pops’ Solomon is de vader van Beverly. Hij is wel het tegenovergesteld van haar, want hij probeert van zijn kleinkinderen stoere tieners te maken. Het zorgt voor de nodige strijd. De verhalen zijn niet zomaar verzonnen, schrijver Adam F. Goldberg heeft namelijk zijn eigen jeugdherinneringen naar boven gehaald.

Dat was voor hem niet moeilijk, want hij was daadwerkelijk de jonge jongen die van zijn ouders een filmcamera had gehad. Aan het einde van iedere aflevering zie je echte beelden uit de jeugd van Adam, waaruit blijkt dat hij qua personages niet al te ver is afgeweken van zijn echte familie. Een extra korreltje humor doet dan ook de truc voor een leuke sitcom. In de Verenigde Staten loopt momenteel het derde seizoen, met nog altijd een strakke 8,1 als cijfer op IMDb. Op Netflix kunnen we de eerste twee seizoenen al kijken, met in totaal liefst 47 afleveringen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?