Laatste nieuws over Netflix

Spin-off La Casa de Papel op komst?

Netflix denkt erover na om een spin-off van La Casa de Papel te laten maken. Dat liet producent Jesús Colmenar al eens weten bij een bijeenkomst voor fans. Inmiddels heeft ook showrunner Alex Pina zich uitgelaten over een eventuele spin-off van La Casa. Waar die eventuele spin-off over zou moeten gaan, wilde hij echter nog niet bekend maken.

Spin-off La Casa de Papel

La Casa de Papel is dé Spaanse hitserie van dit moment. Mogelijk mogen we in de toekomst ook een spin-off van de reeks verwachten. Toch wilde producent Colmenar nog niet verklappen aan welk karakter zij denken voor een spin-off. Het is volgens hem belangrijk dat dat geheim blijft. “Die informatie zou ons ons leven kosten”, zo is Netflix-Nederland.nl duidelijk geworden.

Als het aan de aanwezige fans zou liggen, dan zou de focus van de spin-off op Berlijn liggen. Pedro Alonso, die verantwoordelijk is voor de rol van Berlin, was zelf ook aanwezig. Hij is van mening dat eigenlijk ieder karakter uit de serie een goede spin-off zou verdienen. “Iedereen heeft zoveel kracht gekregen, dat we bijna een spin-off van ieder karakter zouden kunnen maken.”

Veel mogelijke spin-offs

Ook Álex Pina is van mening dat er veel verschillende spin-offs gemaakt kunnen worden. “We hebben veel mogelijkheden voor spin-offs. Dat komt door de sterke identeiten van de karakters. We hebben altijd gezocht naar karakters die complex zijn, dus ik denk dat bijna ieder karakter een kant heeft die we graag zouden zien in een spin-off.”

Daarbij gaf hij ook enkele voorbeelden. “Ik denk dat Arturito een zwarte komedie zou kunnen krijgen. Berlin’s zaak voor een eigen serie is vrij duidelijk: Hij is een vrouwenhater, een psychopaat, een egoïst, een narcist en een verkrachter. Maar toch zijn er veel mensen die hem aanbidden voor zijn vriendschap, loyaliteit en broederschap. Van Nairobi tot El Professor. Denver is ook een karakter met zijn eigen charme. Ik zou over iedereen een spin-off willen schrijven.”

La Casa de Papel seizoen 5

Álex Pina wilde nog niet laten weten of er ook een vijfde seizoen wordt besteld van La Casa de Papel, maar eigenlijk wijst alles erop dat dat gewoon gaat gebeuren. De showrunner sprak zich ook nog kort uit over het vierde seizoen.

“Het is de meest choquerende. Degene die de meeste commotie op gaat leveren van de vier seizoenen die we tot op heden gedaan hebben. Ik denk dat dit het meest riskante seizoen is, één waarin echt een onverwachte plottwist zat. De slotaflevering is overstelpend.”

De Beste Spaanse series op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?