Laatste nieuws over Netflix

Succesvol Star Trek: Discovery krijgt een tweede seizoen

Er komt een Star Trek: Discovery seizoen 2. Op Netflix zijn wekelijks afleveringen van deze nieuw Star Trek-serie te zien, terwijl in Amerika CBS de rechten in het bezit heeft. Die zender heeft nu groen licht gegeven voor een tweede seizoen.

Hobbels

Star Trek: Discovery is de eerste serie sinds er in 2005 een einde kwam aan de Enterprise-reeks. De productie van Discovery had echter heel wat voeten in aarde. In 2015 werd de reeks al besteld, maar door verschillende gebeurtenissen was de release pas in september 2017.

Ondanks alle beslommeringen wachtten de trouwe fans van Star Trek geduldig af en dat bleek het ook waard te zijn. De nieuwe afleveringen werden wereldwijd met veel enthousiasme ontvangen. Dat er een tweede seizoen van Star Trek: Discovery zou komen hing dan ook in de lucht.

Star Trek: Discovery seizoen 2 op Netflix

Nu Star Trek: Discovery seizoen 2 officieel is besteld komt er een einde aan de speculatie of er nu wel of niet een volgend seizoen zou komen. De vermoedens bleken dus te kloppen. Wanneer Star Trek: Discovery seizoen 2 op Netflix te volgen zal zijn is niet bekend, maar in Hollywood verwachten ze niet dat het vervolg op seizoen 1 voor 2019 te zien zal zijn. Momenteel is seizoen 1 nog in volle gang en wordt de laatste aflevering van seizoen 1 op 19 februari aan het aanbod van Netflix toegevoegd. Daarna zal er dus naar alle waarschijnlijkheid een pauze van ongeveer een jaar zijn, voordat Star Trek: Discovery seizoen 2 te zien is.

Het sein voor Star Trek: Discovery seizoen 2 is dus niet door Netflix gegeven, maar door CBS All Acces. Zij besloten om Star Trek in 2015 nieuw leven in te blazen, met de release in september 2017 tot gevolg. Netflix hapte vervolgens toe om de wereldwijde streamingrechten te bemachtigen. Zodoende is het mogelijk om in Nederland, maar ook in alle andere landen buiten Amerika en Canada Star Trek: Discovery te volgen. De nieuwste aflevering wordt binnen 24 uur aan het aanbod van Netflix toegevoegd. De verwachting is dat de deal ook stand houdt voor Star Trek: Discovery seizoen 2.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?