Laatste nieuws over Netflix

Star Trek: Discovery seizoen 2 start in derde week 2019

Star Trek: Discovery seizoen 2 Netflix

De releasedatum van Star Trek: Discovery seizoen 2 op Netflix is bekend. Onlangs werd al duidelijk dat CBS in Amerika op 17 januari 2019 start met het nieuwe seizoen en nu is ook de datum voor Nederland op Netflix bevestigd: 18 januari.

CBS & Netflix

Star Trek: Discovery werd lange tijd geleden besteld door CBS en Netflix wist de uitzendrechten buiten Amerika en Canada te bemachtigen, waardoor de reeks wereldwijd te volgen is. Na veel vertraging ging het eerste seizoen iets meer dan een jaar geleden van start.

Na de positieve ontvangst van Star Trek: Discovery werd het tweede seizoen aangekondigd. De makers hebben hier maanden aangewerkt en de afleveringen zijn nu bijna klaar om uitgebracht te worden.

Releasedatum Star Trek: Discovery seizoen 2 op Netflix

De releasedatum van Star Trek: Discovery seizoen 2 op Netflix is vastgesteld op 18 januari. Er zal dus wederom slechts 24 uur zitten tussen de uitzending in Noord-Amerika en het verschijnen in Nederland. Vanaf vrijdag 18 januari is het vervolgens wekelijks raak met een nieuwe aflevering. Dit zal negen weken lang het geval zijn, daarna breekt er mogelijk een korte pauze aan. In totaal zijn er dertien afleveringen gemaakt. De serie zal dus zeker tot en met de lente van 2019 lopen op Netflix.

Spock

Spock zal een grote rol spelen in het tweede seizoen van Star Trek: Discovery. In het eerste helft schitterde dit iconische personage uit Star Trek nog door afwezigheid, maar in het tweede seizoen zal hij zeker te zien zijn. Ethan Peck is gecast om in zijn huid te kruipen. De Amerikaanse acteur speelde eerder in titels als In Time, The Sorcerer’s Apprentice en 10 Things I Hate About You.

Of er na het tweede seizoen van Star Trek: Discovery ook nog een derde seizoen gemaakt zal worden moet nog blijken, maar dat de Star Trek-franchise voor altijd zal blijven bestaan is wel duidelijk. Er is zelfs sprake van een spin-off van Star Trek: Discovery, over Philippa Georgiou. Michelle Yeoh speelt Georgiou in de serie en zij bevestigde dat er gesprekken zijn gevoerd over een mogelijke spin-off.

Bekijk hieronder de trailer van Star Trek: Discovery seizoen 2: