Throwback Thursday film

TBT Filmtip: School of Rock

Soms heb je een doel voor ogen in het leven, maar blijkt het totaal onrealistisch. Zo wil Dewey Finn als rocker de wereld veroveren, maar het realiteitsbesef ontbreekt. Als zijn band hem eruit trapt blijkt dit het beginpunt te zijn van de hilarische film School of Rock.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

School of Rock

Finn, vertolkt door Jack Black, blijft dromen van een carrière als rockgitarist. Ondertussen doet hij eigenlijk niets in zijn leven en ontstaat er een groot zwart gat als zijn band hem eruit gooit. Finn ligt meer in bed dan dat hij wat doet en zijn woning komt ook in gevaar. De herrieschopper heeft namelijk een grote huurachterstand.

Als één van zijn huisgenoten gebeld wordt om als leraar in te vallen op een gerenommeerde basisschool, en Finn dit gesprek aanneemt en hoort wat voor salaris hij daarvoor kan vangen, slaat hij zijn slag. Finn meldt zich bij de school en staat zomaar voor de klas… maar wat dan?

Van les geven heeft hij weinig kaas gegeten, maar muziek maken kan hij wel. Finn gaat dan ook met de leerlingen aan de slag met Rock ’n Roll… met alle gevolgen van dien. Zal het hem dan toch lukken om zijn droom waar te maken en de Battle of the Bands te winnen?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?