Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Wall-E

In de verre toekomst wonen er geen mensen meer op aarde, alleen een robot: Wall-E. Hij moet alle rommel in zijn eentje opruimen, maar is vooral eenzaam… tót er een veel modernere robot langskomt: EVE.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Wall-E

Van Pixar Studios is Wall-E misschien wel de meest aparte film, maar tegelijkertijd één van de meest succesvolle. Er zijn weinig films waarin zo weinig gepraat wordt als in deze animatiefilm. En een groot percentage is ook nog één en hetzelfde woord: Wall-E.

Wall-E staat voor Waste Allocation Load Lifter Earth-class. Zevenhonderd jaar in de toekomst heeft de mensheid de aarde verlaten. Het is eigenlijk één grote vuilnisbelt geworden en er is één robot achtergebleven om alles op te ruimen. Een inmiddels toch wel wat versleten model genaamd Wall-E. Hij is heldhaftig alles aan het opruimen, maar de eenzaamheid slaat flink toe. Tot er op een dag een ruimteschip landt.

Hieruit komt EVE zetten. Een hypermoderne robot die nietsontziend op alles schiet wat langs komt zetten. Wall-E is echter op slag verliefd en voorzichtig ontstaat er een band. EVE verlaat de aarde toch alweer spoedig en Wall-E slaagt erin om bungelend aan het ruimteschip mee te gaan om zijn grote liefde te veroveren. Is het eerste deel van Wall-E mede door zijn eenzaamheid misschien wat saai, wat volgt is een avontuur zoals je mag verwachten van Pixar.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?