Laatste nieuws over Netflix Trailers

The Crown Seizoen 1: Officiële trailer

The Crown Netflix

The Crown


The Crown is één van de veelbesproken projecten van Netflix. Op 4 november verschijnt deze Netflix Original en nu is hiervan de officiële trailer verschenen. De beelden van de trailer maken de verwachtingen van The Crown, een serie over de Britse Queen Elizabeth II, er niet minder om.

The Crown is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen en begint ongeveer op het moment dat Elizabeth op jonge leeftijd koningin wordt. Groot-Brittanië verkeert op dat moment in zwaar weer, de Tweede Wereldoorlog is sinds een paar jaar afgelopen. Ze is pas 25 jaar als ze gekroond wordt tot koningin, omdat haar vader is komen te overlijden. Met beperkte ervaring moet Queen Elizabeth II nu plotseling het land sturen en heeft ze ook nog eens te doen met Winston Churchill, de premier, die ook een cruciale rol had gespeeld in de oorlog.

The Crown seizoen 1 op Netflix

In The Crown seizoen 1 wordt de kijker door Netflix meegenomen in de ontwikkeling van Queen Elizabeth II. Macht en privilege spelen een belangrijke rol in de serie, die zoals gezegd gebasseerd is op waargebeurde gebeurtenissen. Queen Elizabeth II wordt gespeeld door Claire Foy. Zij werd bekend vanwege haar rol in Little Dorrit. The Crown is geschreven door de schrijver van Frost/Nixon en The Queen, Peter Morgan. De serie, die tot één van de duurste producties van Netflix gerekend mag worden, is geregisseerd door Stephen Daldry. Hij werd al eens genomineerd voor een Oscar voor zijn aandeel in Billy Elliot en The Hours.

Bekijk hieronder de officiële trailer van The Crown seizoen 1:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?