Laatste nieuws over Netflix

The Walking Dead blijft én krijgt nieuw seizoen

Netflix verwijdert The Walking Dead
Netflix heeft verlossend nieuws voor alle fans van The Walking Dead. De serie stond op het punt om verwijderd te worden door de streamingdienst, maar op het laatste moment is het ze gelukt om de licentie te verlengen. The Walking Dead kan voorlopig dus gewoon bekeken worden op Netflix. Eerder behield Netflix de rechten van Gossip Girl al op het nippertje. Update: Er is nu ook meer bekend over The Walking Dead seizoen 5!

Wie op de The Walking Dead-pagina op Netflix keek zag al enige tijd bij ‘details’ staan dat de hitserie na 18 januari niet meer te zien zou zijn bij Netflix. Dit wordt automatisch op dit tabblad aangegeven als een titel verwijderd dreigt te worden, zodat de abonnee weet dat er nog maar beperkt de tijd is om te kijken. Soms komt het voor dat de rechten alsnog verlengd worden en bij The Walking Dead is dit ook het geval geweest. Netflix heeft inmiddels via het officiële Twitter-kanaal laten weten dat de licentie verlengd is en dat het gevaar dus geweken is.

The Walking Dead seizoen 5 op Netflix

Dat The Walking Dead te zien blijft op Netflix is natuurlijk al goed nieuws, maar het wordt waanzinnig goed nieuws als ook het lang verwachte vijfde seizoen wordt toegevoegd. Het zou maar wat fraai zijn als Netflix dat er ook uitgesleept heeft tijdens de onderhandelingen. Hierover is alleen nog niets bekend, helaas. Het zou kunnen, want een jaar geleden voegde Netflix zomaar de eerste vier seizoenen toe. Bekend is er echter nog niets, dus voorlopig blijft het afwachten of het slechts een verlenging van de bestaande rechten is, of dat mogelijk ook The Walking Dead seizoen 5 wordt toegevoegd aan het aanbod. We houden het scherp in de gaten.

Update 25 januari 2016: En of we het scherp in de gaten houden! Netflix-Nederland.nl is er inmiddels achter gekomen dat seizoen 5 van The Walking Dead op 22 februari op Netflix verschijnt. Het is Netflix dus gelukt om in de onderhandelingen voor het verlengen van de huidige rechten van The Walking Dead ook te bedingen dat ze het vijfde seizoen mogen aanbieden aan de abonnees. Momenteel loopt het zesde seizoen van The Walking Dead. Hopelijk wordt seizoen 6 op termijn ook toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Vanaf 22 februari eerst maar genieten van seizoen 5 van The Walking Dead en hopen dat de rechten voorlopig behouden blijven.

Update 12 februari 2016: Lang stond op Netlfix vermeld dat het vijfde seizoen van The Walking Dead op 22 februari zou verschijnen. Vanmorgen was het vijfde seizoen echter al toegevoegd!

Aantal BBC-series blijven ook op Netflix

Ook de ontwikkelingen rondom de BBC-titels houden we scherp in de gaten. Op 31 januari loopt de deal tussen Netflix en de BBC namelijk af en hierdoor verdwijnen er mogelijk een hoop BBC-series uit de catalogus. Dat Netflix bezig is om deze licenties te verlengen blijkt wel uit het feit dat niet alle BBC-titels meer tot 31 januari te zien zijn. Een aantal series zijn namelijk inmiddels voorlopig veilig. Bekende series als Luther, Doctor Who, Misfits, Sherlock, Little Brittain en Top Gear blijven gewoon te zien op Netflix. Bij een aantal BBC-titels staat nog steeds dat ze na 31 januari verwijderd worden. Hieronder vallen bijvoorbeeld The Office (UK), Gavin & Stacey en House of Cards (UK). We checken iedere dag over hier verandering in komt. Zodra wij een verandering constateren zullen we dit bericht aanvullen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?