Beste van de Maand Laatste nieuws over Netflix

TOP 5: De fraaiste titels van januari op Netflix

How to get away with murder

Op Netflix is een breed aanbod beschikbaar en iedere dag komen hier weer nieuwe titels bij. In januari werden er veel fraaie titels aan het aanbod toegevoegd. Het zijn inmiddels zoveel films en series die te zien zijn op Netflix, dat het kiezen van een geschikte titel ook steeds moeilijker wordt. Wij helpen graag een handje. Netflix-Nederland.nl selecteert aan het einde van iedere maand vijf titels die de moeite van het kijken waard zijn. Dit zijn de top 5 fraaiste titels van januari op Netflix:

Gotham

Lang verwacht en toch gekomen. Het was al even bekend dat Netflix de wereldwijde rechten van Gotham had aangekocht, enige tijd geleden. Het duurde vervolgens lang voordat Gotham daadwerkelijk in Nederland op Netflix verscheen, maar sinds 16 januari staat het eerste seizoen online. Gotham is het verhaal over James Gordon, werkzaam voor de politie in Gotham City. Samen met de legende Harvey Bullock moet hij een geruchtmakende moordzaak zien op te lossen: de moord op Thomas en Martha Wayne. In deze zaak krijgt James ook te maken met de slechteriken Catwoman en The Pinguin, bekend van Batman.

Bekijk Gotham op Netflix

Kurt Cobain: Montage of Heck

Op Netflix zijn niet alleen fictieve titels te zien die de moeite waard zijn. Ook het aanbod documentaires op Netflix is zeer uitgebreid. De docu Kurt Cobain: Montage of Heck is zo’n pareltje. Hoewel zijn zelfmoord alweer ruim twintig jaar geleden is heeft de leadzanger van Nirvana nog steeds een hoop fans. Een documentaire over het bijzondere leven van Cobain moest dan ook ooit verschijnen. In 2015 was het zover. Er werd door de band en door de familie van Cobain toestemming gegeven om deze documentaire te maken. Het resultaat van documentairemaker Brett Morgen leverde veel positieve reacties op. Met name het feit dat hij 200 uur aan materiaal had gevonden dat nog nooit eerder was vertoond maakte deze docu extra speciaal.

Bekijk Kurt Cobain: Montage of Heck op Netflix

Close Encounters of the Third Kind

Dat in science fiction-films niet altijd plaats hoeft te zijn voor griezelig uitziende en kwaadwillende monsters bewijst Close Encounters of the Third Kind. Deze filmklassieker uit 1977 verscheen in januari en kan nog altijd op een enorme populariteit rekenen. Roy Neary raakt geobserdeerd door beelden in zijn hoofd, kort nadat hij allerlei lichtverschijnselen heeft gezien. Steeds weer komen vijf tonen terug en in zijn dromen ziet hij steeds Devil’s Tower en dat is de plaats waar het uiteindelijk allemaal gebeurt.

Bekijk Close Encounters of the Third Kind op Netflix

How To Get Away With Murder

How To Get Away With Murder was één van de successeries van 2015. Netflix was er dan ook als de kippen bij om de wereldwijde streamingrechten van deze serie vast te leggen. Sinds 9 januari is de serie te zien op Netflix. Actrice Viola Davis ontving vorig jaar een Emmy Award voor haar hoofdrol in How To Get Away With Murder. Davis speelt Annalise Keating en zij werkt aan de Universiteit van Middleton, een prestigieuze universiteit in strafrecht. Keating selecteert een aantal topstudenten die mee mogen lopen op haar advocatenkantoor. Onbedoeld raken deze studenten betrokken bij een moordcomplot.

Bekijk How To Get Away With Murder op Netflix

Up

Dat Pixar Animation Studios in staat is om geweldige familiefilms te maken hebben ze al meermaals bewezen. Het eerste succes werd geboekt met Toy Story en daarna volgden er nog velen. Up was de tiende animatiefilm van Pixar en deze feelgoodfilm werd een groot succes. Het won een Oscar voor beste animatiefilm en dat is ook niet zo’n gek. Het verhaal waarbij een bejaarde man zijn droom laat uitkomen om met zijn huis weg te vliegen, met behulp van opblaasbare ballonnen spreekt tot de verbeelding. Voeg daarbij een knuffelbare wijsneus en een schattige hond aan toe en je hebt een succesverhaal.

Bekijk Up op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?